Naiset hävisivät USA:lle

07.3.2011

Suomen naisten maajoukkue hävisi USA:lle Algarve Cupin kolmannessa ottelussaan 0-4 (0-3). Tappiosta huolimatta joukkue taisteli hyvin ja loi paremmin paikkoja kuin edellisessä ottelussa Japania vastaan.

USA oli ennen Suomen kohtaamistaan jo varmistanut finaalipaikan, mutta kesän MM-kisoihin valmistautuva ryhmä ei varmistellut mitään vaan tuli otteluun parhaalla kokoonpanollaan.

Alku oli Suomen kannalta jääkylmä, sillä 12. minuutilla taululla seisoi jo 2-0-lukemat vieraille. Seitsemännellä minuutilla Shannon Boxx pääsi puskemaan kulmasta ja viisi minuuttia myöhemmin Carli Lloyd iski 16 rajalta irtopallon ohi Minna Meriluodon.

Suomi pääsi kuitenkin otteluun mukaan ja ensimmäisellä jaksolla nähtiin joukkueen paras tilanne. Pallo pelattiin linjan taakse Linda Sällströmille, joka pääsi vetämään hyvin. USA-vahti kuitenkin nyrkkeili pelivälineen väljemmille vesille.

Taukolukemat syntyivät tarkan keskityksen seurauksena, kun Alex Morgan otti pallon rinnalla haltuun ja sijoitti pallon Suomen maaliin.

USA:n peli oli monipuolista. Se vaihteli rytmiä taidokkaasti pelaten välillä lyhyillä ja välillä pidemmillä syötöillä. Suomen saadessa pallon, oli vastustajan puolustus nopeasti hereillä ja aggressiivista. Myös kaksinkamppailuissa joukkue oli vahva.

USA teki illan viimeisen osumansa, kun toista jaksoa oli pelattu kahdeksan minuuttia. Meriluoto pelasti tilanteen jo kerran, mutta Suomi ei saanut purettua palloa vaan Morgan iski 4-0-lukemat läheltä maalia.

USA oli kaiken kaikkiaan kova, mutta Suomen esitys oli pirteä ja taistelutahto korkealla. Laura Österberg Kalmari tuli tunnin kohdalla vaihtoon saatuaan iskun selkäänsä.

Suomi-USA 0-4 (0-3)

7 min 0-1 Shannon Boxx

12 min 0-2 Carli lloyd

45 min 0-3 Alex Morgan

53 min 0-4 Alex Morgan

Suomen kokoonpano

Minna Meriluoto

Elina Syrjälä

Tuija Hyyrynen

Petra Vaelma

Susanna Lehtinen -> 46. Maija Saari

Pernilla Nordlund -> 58. Anna-Kaisa Rantanen

Annika Kukkonen

Essi Sainio -> 69. Leena Puranen

Laura Österberg Kalmari -> 62. Marianna Tolvanen

Annica Sjölund

Linda Sällström

Vaihdossa

Tinja-Riikka Korpela

Katri Nokso-Koivisto

Hanne Ojanperä

Emmi Alanen