Näin Kanerva perusteli kokoonpanomuutoksia

Näin Kanerva perusteli kokoonpanomuutoksia

19.11.2018

Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva teki muutamia muutoksia Huuhkajien avauskokoonpanoon Unkari-otteluun. Vaihdokset vaikuttivat erityisesti aiemmissa otteluissa hyvin toimineen puolustuksen toimintaan.

Huuhkajat oli ennen sunnuntain Unkari-ottelua päästänyt vain yhden maalin viidessä aiemmassa pelissä. Sunnuntaina alakertaan oli tullut muutoksia, kun Jesse Joronen otti Lukas Hradeckyn paikan maalilla ja Sauli Väisänen korvasi Joona Toivion Paulus Arajuuren rinnalla keskuspuolustuksessa. Väisänen oli osallisena molemmissa Unkarin maaleissa ja vasempana puolustajana aloittanut Albin Granlund vaihdettiin heikon iltapuhteen vuoksi jo tauolla Joona Toivioon.

Voitolla Suomi olisi saanut mahdollisuudet napata itselleen kotietu jatkokarsintoihin.

- Vaihtoja tuli ja niitä pitkään pohdittiin. Yksi tarkoitus oli, että tämä oli tavallaan meidän valmistava peli EM-karsintoihin. Meillä on tietynlaista permanenttia löytynyt siihen alakertaan, mutta tässä on vuosien varrella loukkaantumisia tapahtunut. Meidän pitää tehdä valintoja ja jotta pystyy tekemään oikeanlaisia valintoja, meidän on saatava tietoa pelaajista. Kun se tärkein tavoite oli saavutettu, niin mielestäni tässä tilanteessa siihen oli varaa. Tämä ei tarkoita sitä, ettemme lähteneet hakemaan voittoa ja kotietua peleihin, mutta tässä piti puntaroida kahta asiaa samaan aikaan ja sen takia tähän ratkaisuun päädyin. Tässä oli myös ongelmia matkan aikana, kun Simon Skrabb ei ollut pelikykyinen ja Pyry Soiri loukkaantui Kreikka-ottelussa eikä pystynyt pelaamaan ja siksi vaihdoksia tuli näinkin paljon.

- Toisaalta nämä pelaajat ovat olleet tässä mukana pitkän aikaa ja ansaitsivat näyttöpaikkansa ja tämä oli mielestäni sopiva paikka, Kanerva totesi ottelun jälkeen.