Huuhkajat varmisti lohkovoiton

15.11.2018

Huuhkajien lohkovoitto Nations Leaguessa varmistui, vaikka se hävisi torstai-iltana Kreikalle 0-1 (0-1).

Maalin tappio tiesi sitä, että Suomi pysyy lohkossa Kreikan edellä keskinäisten otteluiden vertailussa, vaikka häviäisi Unkarille ja Kreikka voittaisi Viron.

Helpolla lohkovoitto ei kuitenkaan Ateenan illasta irronnut. Kreikka otti pelin ohjat nopeasti haltuunsa ja loi painetta Suomen kenttäpäätyyn. Huuhkajat sen sijaan lähtivät terävästi vastahyökkäyksiin ja yksi sellainen olikin tuottaa tulosta, kun Teemu Pukki pääsi karkaamaan, mutta toinen kosketus oli liian pitkä ja pallo karkasi kreikkalaisvahdin syliin.

Kreikka teki ottelun ainokaisen 25. minuutilla hieman onnekkaasti. Lukas Hradecky torjui vielä Dimitris Pelkasin puskun, mutta myöhässä tilanteeseen tullut Albin Granlund liukui paluupallon omaan maaliin.

Suomi sai heti huippupaikan kuitata peli tasoihin viisi minuuttia myöhemmin, kun Pukki tarjoili Jasse Tuomiselle lähes tyhjän maalin, mutta Tuomisen laukaus meni ohi.

Toisella puoliajalla juoni jatkui samana, mutta Suomellakin oli paikkansa. Paras tuli jälleen Tuomiselle, joka pelasi itsensä näppärästi vetopaikkaan, mutta kuti meni jälleen ohi. Kreikka rynni vahvasti päälle ja erityisesti erikoistilanteista sai sydämentykytyksiä aikaiseksi Huuhkajien faneille. Huuhkajat kesti kuitenkin loppuun saakka ja näin Suomi varmisti upeasti lohkovoiton maalin tappiollakin.