Huuhkajat tarrasi kiinni lohkovoittoon

Huuhkajat tarrasi kiinni lohkovoittoon

16.10.2018

Huuhkajat otti jo neljännen voittonsa Nations Leaguessa, kun se kaatoi myöhään maanantai-iltana Tampereella Kreikan 2-0 (0-0). Samalla Suomi otti tiukan otteen lohkovoittoon.

Suomi aloitti heti räväkästi, mutta koki takaiskun kymmenen minuutin jälkeen, kun karsinnoissa kaikki Suomen maalit tehnyt Teemu Pukki joutui jättämään kentän 12 minuutin jälkeen jalkavamman vuoksi.

Pukin loukkaantuminen sekoitti Suomen pasmat hetkeksi, mutta siitä huolimatta valkopaidat saivat luotua puolittaisia paikkoja Kreikan maalille, mutta viimeinen silaus jäi puuttumaan. Kreikka pelasi yllättävän passiivisesti eikä päässyt kertaakaan tosissaan hätyyttelemään Lukas Hradeckyn vartioimaa maalia.

Toiselle puoliajalle Suomi sai loistoalun, kun Jasse Tuomisen vapaapotkun jälkeen pallo pomppi parin kreikkalaispelaajan jalasta Pyry Soirille, joka sijoitti pallon verkkoon. Peliä oli ehtinyt kulua vain 52. sekuntia. Suomi ei tyytynyt johtoasemaan, vaan haki aktiivisesti lisämaaleja. Tuominen kokeili laukaustaan, joka meni niukasti yli ja Kreikka-vahti joutui venymään parhaimpaansa torjuakseen Joona Toivion vapaapotkun. Soiri oli lisätä johtoa, kun Robin Lodin tarkka laukaus osui tolppaan ja paluupallo tuli suoraan Soirin jalkaan, mutta hän veti tyhjästä maalista yli.

Lopullinen ratkaisu nähtiin 89. minuutilla, kun Lod huijasi kulmassa kaksi kreikkalaispelaajaa ja syötti rangaistusalueelle Glen Kamaralle ja kentän hahmo pamautti uransa ensimmäisen maaottelumaalin.

Suomi johtaa lohkoa puhtaalla pelillä neljän pelin jälkeen. Seuraavaksi se kohtaa Ateenassa Kreikan ja karsinnat päättyvät Budapestissä Unkarin vieraana. Suomelle riittää piste kahdesta jäljellä olevasta pelistä lohkovoiton varmistamiseen.

Suomen kokoonpano:
1 Lukas Hradecky
2 Paulus Arajuuri
4 Joona Toivio
6 Glen Kamara
7 Robin Lod
10 Teemu Pukki ->> 12. 3 Simon Skrabb
13 Pyry Soiri ->> 86. 17 Juha Pirinen
14 Tim Sparv (C)
18 Jere Uronen
20 Jasse Tuominen ->>90. 21 Rasmus Karjalainen
22 Jukka Raitala

Vaihdossa:
12 Jesse Joronen
23 Anssi Jaakkola
5 Sauli Väisänen
8 Robert Taylor
9 Eero Markkanen
11 Rasmus Schüller
15 Markus Halsti
16 Petteri Forsell
19 Thomas Lam