Huuhkajat kohtaa Ruotsin tammikuussa Qatarissa

Huuhkajat kohtaa Ruotsin tammikuussa Qatarissa

30.11.2018

Huuhkajat avaa uuden vuoden 2019 tammikuun alussa Qatarissa pidettävällä otteluleirillä.

Pohjoismaisten liittojen yhteistyöllä tavoitteena on vaikuttaa Qatarin ihmisoikeustilanteeseen. Huuhkajat matkaa Dohaan heti uudenvuoden jälkeen 4. tammikuuta ja leiri päättyy 12. tammikuuta. Leirin aikana Huuhkajat kohtaa A-maaottelussa Ruotsin 8. tammikuuta.

Qatarissa pelataan jalkapallon MM-kisat 2022. Pohjoismaisten liittojen delegaatio matkustaa tammikuussa 2019 Qatariin edistääkseen ja ylläpitääkseen kriittistä dialogia liittyen maan ihmisoikeustilanteeseen.

– Yhteistyössä pohjoismaisten liittojen kanssa haluamme vaikuttaa maan ihmisoikeustilanteen parantamiseen. Ymmärrämme asiasta nousevan kritiikin, mutta olemme päättäneet, että emme käännä selkäämme tälle asialle, pääsihteeri Marco Casagrande toteaa Palloliiton sivuilla.

– Matkalla tutustutaan stadionien rakennusolosuhteisiin ja työntekijöiden elinoloihin. Tiedämme, että lähtökohta on haastava, mutta uskomme, että pohjoismaisessa yhteisrintamassa meillä on aito mahdollisuus vaikuttaa asioihin.

Pohjoismaisten liittojen delegaatio vieraili Qatarissa myös 2016, minkä jälkeen pohjoismaista yhteistyötä on jatkettu ihmisoikeuden asiantuntijaorganisaatioiden kanssa.

Lähde: www.palloliitto.fi