(C) Palloliitto.fi

Helmarit tasapeliin Italian kanssa

05.3.2018

Naisten maajoukkue pelasi Italian kanssa Cyprus Cupin lohkovaiheen viimeisessä pelissä 2-2 (1-1)-tasapelin.

Suomi sai otteluun hyvän alun ja loi vahvaa painetta Italian puolustusalueelle. Adelina Engman keskitti maalille matalana, mutta jatkajia ei löytynyt. Italia oli iskeä kuudennella minuutilla. Valentina Giancintin laukaus viuhui kuitenkin ohi.

Nora Heroum pelasi vapaaseen laitaan Sanni Franssille 12. minuutilla. Franssi haki vielä keskeltä Linda Sällströmiä, jolloin Italia pääsi väliin. Hyökkäys päättyi Adelina Engmanin ohilaukaukseen.

Suomi sai muutaman hyvän hyökkäyksen ja kulman ennen avausmaalia, joka syntyi 25. minuutilla. Suomi loi painetta Italian maalille ja tuomari vihelsi rangaistuspotkun käsivirheestä. Emmi Alanen iski pallon maaliin.

Italia pääsi tasoittamaan vain muutama minuutti myöhemmin. Valentina Giancinti karkasi vasemmalta ja laukoi pallon taka-alakulmaan. Seuraavan paikan loi Sällström, mutta hänen kutinsa blokattiin kulmaksi. Anna Westerlund pääsi palloon kulmasta, mutta puski ohi.

Seuraavaksi oli Tinja-Riikka Korpelan vuoro loistaa. Daniela Sabatino laukoi tulisesti, mutta ”Tinni” venyi torjuntaan.

Suomi loi hyvän paikan toisen puoliajan alussa. Lyhyt vapaapotku pelattiin Tuija Hyryyselle laitaan, jonka keskitys lensi taka-alueelle. Westerlund oli vapaana, mutta hänen puskunsa jäi pelaajamuuriin. Seuraavaksi Franssi nousi jälleen mainiosti vasemmalta ja pelasi täysin vapaana nousevalle Alaselle pilkun kohdille. Keskikenttäpelaajan jatko suuntautui kuitenkin päin maalivahtia.

51. minuutilla Juliette Kemppi nousi rangaistusalueelle ja hänet kaadettiin. Alanen viimeisteli 2-1-lukemat illan toisesta rangaistuspotkusta.

Italia haki tasoitusta. Valentina Bergamashi laukoi, mutta yli. Ilaria Mauro puski heti perään, mutta niin ikään yli. Suomi pääsi hyökkäämään oikealta, kun Mimmi Nurmela toimitti pallon maalin eteen. Engman laukoi, mutta ohi maalin.

Italia tasoitti pelin 86. Minuutilla rangaistuspotkusta. Tuomari vihelsi Anna Auvisen rikkoneen ja Manuela Giugliano upotti 2-2-loppulukemat.

Suomi-Italia 2-2 (1-1)
25’ 1-0 Emmi Alanen rp
28’ 1-1 Valentina Giancinti
51’ 2-1 Alanen rp
86’ 2-2 Manuela Giugliano rp

Helmareiden kokoonpano:
23 Tinja-Riikka Korpela (C)
3 Tuija Hyyrynen 63. 15 Natalia Kuikka  
5 Emma Koivisto 
6 Anna Auvinen
7 Adelina Engman
9 Juliette Kemppi
10 Emmi Alanen ->> 79. 13 Mimmi Nurmela 
11 Nora Heroum 57. 8 Olga Ahtinen
16 Anna Westerlund 
17 Sanni Franssi ->> 88. 20 Vilma Hakala
18 Linda Sällström 68. 19 Kaisa Collin

Vaihdossa:
1 Minna Meriluoto
21 Katarina Naumanen

Lähde: www.palloliitto.fi