Helmari-pelaaja Chelsean riveihin

Helmari-pelaaja Chelsean riveihin

01.7.2018

Englannin hallitseva naisten mestari Chelsea FC yllätti perjantai-iltana monet suomalaisen jalkapallon kannattajat. Seura julkaisi nimittäin verkkosivuillaan Suomen naisten maajoukkuepelaaja Adelina Engmanin pelaajasopimuksen.

24-vuotias Adelina Engman on tehnyt Chelsea FC:n kanssa kolmevuotisen sopimuksen. ”Adde” muuttaa Lontooseen 22. heinäkuuta.

- Kuulin heidän kiinnostuksestaan ensimmäisen kerran helmikuussa. Sen jälkeen he neuvottelivat Göteborgin kanssa, joka päätti myydä minut nyt kesällä. Tämä tuntuu tietysti todella hyvältä, on jännä lähteä yhteen Euroopan suurimmista seuroista, Engman kertaa Palloliiton sivuilla.

- Silloin helmikuussa asia tuli minulle aivan puskista, en osannut odottaa mitään sellaista. Mahtava yllätys tietysti. Pelaan nyt vielä kaksi ottelua Ruotsissa ja sen jälkeen muutan ja aloitan heidän kanssaan harjoituskauden.

Engman kertoo keskustelleensa sekä päävalmentajan Emma Hayesin että muutaman muun seurahenkilön kanssa. Kuva seuran toiminnasta ei voisi olla parempi.

- Kaikki vaikuttaa todella ammattimaiselta, ero on iso jokaiseen joukkueeseen missä olen aiemmin ollut mukana. Joukkueessa on paljon pelaajia, mutta valmentaja sanoi, että kaikkia tarvitaan. He haluavat olla yksi Euroopan parhaista, joten peliajan eteen pitää tehdä paljon töitä. En tietenkään lähtisi sinne, jos en uskoisi omiin mahdollisuuksiini.

Engmanin kanssa laitapelaajan paikasta kilpailevat muun muassa maajoukkuepelaajat Ruotsista, Uudesta-Seelannista sekä Englannista. Jonna Andersson ja Hannah Blundell edustivat seuraa jo viime vuonna ja Ali Riley liittyy ryhmään Engmanin kanssa samaan aikaan Ruotsista.

- Ymmärrän, että minun pitää tehdä todella paljon töitä. Kilpailu tulee olemaan kovaa, mutta se on myös kivaa. Olen ollut Göteborgissa jo kolme ja puoli vuotta, joten uusi ympäristö antaa varmasti uutta potkua kehitykseeni. Olen saanut opintonikin valmiiksi, joten tämä on hyvä hetki lähteä eteenpäin. Seuran tavoite on voittaa mestaruus tänäkin vuonna.

Kyse on englantilaisesta joukkueesta, mutta ei ole liioiteltua sanoa, että Chelseassa on vahva Pohjoismainen lataus. Engman mukaan luettuna peräti yhdeksän pelaajaa puhuu ruotsia.

- Se on tietysti minulle helppoa ja kivaa, ”Adde” naurahtaa.

- Kyllä minua jännittää, mutta innolla lähden uuteen haasteeseen.

Lähde: www.palloliitto.fi