HJK:lle selkeä tappio Sloveniassa

10.8.2018

HJK aloitti Eurooppa-liigan kolmannen karsintakierroksen 0-3 (0-1)-tappiolla slovenialaiselle Olimpijalle.

HJK aloitti ottelun väkevästi ja sai heti ensimmäisen maalipaikkansa 40 sekunnin jälkeen, mutta Evans Mensahin yritys kilpistyi päin Olimpijan maalivahti. HJK:n korkea prässi aiheutti Olimpijalle alussa vaikeuksia, mutta vartin pelin jälkeen kotijoukkue otti ohjat käsiinsä. Kesken Olimpijan painostuksen Riku Riski petasi Mensahille toisen avopaikan, mutta tällä kertaa laukaus meni ohi. Hetkeä myöhemmin Olimpija iski, kun Abbas Issah sai rangaistusalueella tilaa ja laukoi pallon komeasti takakulmaan. Aiemmin Olimpija oli ehtinyt jo kolauttaa tolppaa. Kotijoukkue oli vielä lähellä lisätä johtoa ensimmäisen puoliajan lisäajalla, mutta HJK-puolustus sai putsattua pallon maaliviivalta.

Toiselle puoliajalle HJK sai huonoimman mahdollisen alun, kun Hannu Patronen rikkoi Nik Kapunia rangaistusalueella ja Rok Kronaveter sijoitti pallon rankkarista varmasti verkkoon. Ennen tunnin täyttymistä Issah teki itselleen rangaistusalueella tilaa ja ampui pallon verkon perukoille. Olimpija oli jälleen lähellä neljättä maalia, mutta jälleen kerran HJK-puolustaja oli oikeassa paikassa puhdistamassa palloa maaliviivalta.

HJK sai lopussa hieman enemmän hallintaa, kun Olimpija keskittyi suojelemaan kolmen maalin johtoaan, mutta kunnollista loppukiriä ei nähty. Toinen osaottelu pelataan ensi viikon torstaina Helsingissä.