Annika Kukkonen: Keskittyminen omassa pelaamisessa

09.3.2011

Suomen naisten maajoukkue valmistautuu Algarve Cupin viimeiseen otteluunsa Portugalia vastaan. Panoksena on yhdeksäs sija. Suomen vastustajat turnauksessa ovat olleet maailman luokkaa, joten tappiosta huolimatta suorituksissa on ollut paljon hyvääkin.

Suomi pelasi alkulohkon viimeisen ottelunsa maanantaina USA:a vastaan. Ottelussa täydet minuutit raatanut Annika Kukkonen sai maistaa kovat otteet karvaasti.

- Kaveri liukui minulta pallon pois kovalla vauhdilla, lensin siitä yli ja löin pääni. Eilen oli paha olo, mutta tänään ihan hyvä. Niskassa hieman tuntuu, että on tärähtänyt. Sellaista sattuu, Kymppipaikka.fin kolumnisti kertaa Palloliiton sivuilla.

Vuosi sitten Algarvessa A-maajoukkuedebyyttinsä tehneen Kukkosen pelaaminen turnauksessa oli pitkään epävarmaa seurajoukkueen harjoituksissa sattuneen polvivamman vuoksi. Tapahtumasta päästiin kuitenkin säikähdyksellä.

- Polven kanssa pääsin säikähdyksellä, se on ollut todella hyvä.

Suomi ei ole päässyt turnauksessa helpolla. Jo ennakkoon koviksi tiedetyt vastustajat ovat vieneet Suomea yhteismaalierolla 11-1. Kukkosen mukaan joukkueen peliä tulee kehittää myös kaikkein kovimpia maita vastaan.

- Täällä mennään tunnetusti kovaa. Ei voi sanoa, että olemme odotetusti hävinnet kolme peliä, mutta tiesimme kyllä, että kaikki ovat meitä rankingissa aika paljon ylempänä.

- Yritämme kuitenkin kehittää peliämme myös näitä kovimpia vastaan. Onnistuimmekin siinä Norjaa vastaan. Olemme päättäneet, että keskitymme omaan pelaamiseen vaikka kuka tulisi vastaan. Tiedostamme viime vuottakin paremmin, että vastustajat ovat meitä vielä askeleita edempänä.

Suomi paransi peliään perjantain Japani-ottelusta ja joukkue on palavereissaan painottanut onnistumisia.

- USA-peli oli parempi. Pakka oli tiiviimpi, eivätkä välimatkat venyneet liian pitkiksi. Japani-pelissä pakka vähän levähti ja näin he pääsivät pelaamaan vähän siellä sun täällä.

- Olemme hyvä joukkue tilanteenvaihtopelissä. Pallon riistettyämme pääsemme nopeasti hyökkäämään ja niin olemmekin saaneet tilanteita näitä kovimpia maita vastaan. Se on vahvuutemme.

Suomi voitti keskiviikon vastustajansa Portugalin viime kesänä MM-karsintaottelussa Vantaalla. Joukkue vei pisteet hyvän ottelun jälkeen 3-1-lukemin.

- Viime kesän pelistä on hyvät lähtökohdat. Voitettiin ja pelattiin hyvä peli. Positiivisella mielellä voi siis lähteä.

Kysymysmerkiksi muodostunee kentän kunto.

- Täällä sataa kaatamalla. Katselen juuri treenikenttäämme ja se on täynnä lätäköitä. Saa nähdä millainen mutapaini siitä tulee. Haluamme pelata lyhytsyöttöpeliä, joka menee tietysti astetta vaikeammaksi jos kenttä on kovin huonossa kunnossa.

Joukkue on kuitenkin latautunut otteluun ja mielessä on vain voitto.

- Meillä on nyt kolme kovaa peliä alla. Olemme tottuneet pelitempoon ja osaamme pitää sitä itsekin yllä. Meidän täytyy näyttää Portugalille, että olemme vahvoja.

Kukkonen siirtyi viime kauden päätteeksi kotimaisesta Naisten Liigasta Ruotsin hallitsevan mestarin riveihin Malmööseen. Siirto on ollut onnistunut ja pelaaja kokee kehittyneensä jo lyhyessä ajassa.

- Uskon, että minulle on suunniteltu aika isoa roolia. Olen päässyt harjoitusotteluissa hyvin pelaamaan. Ainut, että Therese Sjögran (Ruotsin maajoukkueen avainpelaaja) on pelannut jossain peleissä samaa paikkaa kuin minä. En tiedä mitä paikkaa hän tulee pelaamaan. Siinä on aika kova kilpakumppani, naurahtaa suomalainen.

- Treeneissä on kyllä todella tekemisen meininki. Hyvien suoritusten myötä huomaa itsekin menevänsä eteenpäin.

Lähde: www.palloliitto.fi