Ykkösen pelaajilta hieno kunnianosoitus uransa päättäneelle pelaajalle

Ykkösen pelaajilta hieno kunnianosoitus uransa päättäneelle pelaajalle

15.7.2018

Ykkösen pelaajat ovat äänestäneet peliuransa FC Hakassa lopettaneen Jaakko Rantasen Veikkauksen kuukauden pelaajaksi.

Valkeakoskelta kuului kesäkuun lopulla hyvin ikäviä uutisia. FC Haka ilmoitti, että joukkueen kapteeni Jaakko Rantanen joutuu lopettamaan pelaajauransa pakon edessä vain 25-vuotiaana.

Syynä on laajoissa tutkimuksissa todettu sydänvika, mikä estää Rantasen kilpaurheilun jatkamisen.

Ykkösen pelaajat äänestivät Rantasen kuukauden pelaajaksi kunnianosoituksena siitä, että hän joutuu lopettamaan pitkän ja upean uransa.

- Ihan huikea juttu. Olen kyllä todella otettu. Kiitos paljon, keväästä 2016 lähtien Hakaa edustanut Rantanen sanoi selvästi liikuttuneena.

Kahdella korkeimmalla sarjatasolla FC Lahdessa ja Ilveksessä ennen Hakaan siirtymistä pelannut Rantanen kävi huhtikuussa vuosittaisessa lääkärintarkastuksessa. Sen kautta ilmeni, että hänen täytyy mennä jatkotutkimuksiin. Niiden jälkeen selvisi, että sydänvika estää kilpaurheilun jatkossa, ja edessä oli ikävä lopettaminen pakon edessä.

Tutkimustulokset tulivat vähän ennen juhannusta. Ikävä asia tuli hänelle täysin puun takaa.

- Itselläni ei ole hirveitä tuntemuksia tähänkään saakka ollut, siksi asiaa on ollut vaikeaa ymmärtää, Rantanen kertoi.

- En ole huomannut itse mitään, mutta tutkimuksen tulokset ovat niin selviä, ettei kahta sanaa ole sen puolesta.

Kevyttä liikuntaa hänelle suositellaan jatkossakin. Kilpaurheilutason väännöt ovat kuitenkin Rantaselta näillä näkymin ohi.

Hän on yhä käynyt katsomassa Hakan pelejä ja silloin tällöin harjoituksia. Jalkapallon siirtyminen syrjään on ollut tuskallinen pala purtavaksi. Rantanen ei osaa arvioida, koska henkinen olotila alkaa helpottaa, mutta arvioi sen vievän vielä pitkään, kun rakas asia on jouduttu siirtämään syrjään.

Tyhjän päälle Rantanen ei jää. Hän on käynyt pelaamisen ohella päivätöissä jo vuosia, ja sama jatkuu edelleen. Edessä ovat myös opiskelut, sillä hän vastaanotti opiskelupaikan Tampereen ammattikorkeakoulusta pian lääkärien ikävien uutisten jälkeen.

Tällä kaudella Rantanen pelasi Hakan paidassa seitsemässä Ykkösen ottelussa, joissa kaikissa avauskokoonpanossa. Hänen viimeiseksi ottelukseen jäi 9.6. pelattu kotiottelu JJK:ta vastaan.

www.jpy.fi