Rosa Maria Herreros Ossorio: Suomessa tasa-arvoisempaa

Rosa Maria Herreros Ossorio: Suomessa tasa-arvoisempaa

28.12.2016

Rosa Maria Herreros Ossorio äänestettiin pelaajien toimesta Naisten Ykkösen tämän kauden parhaaksi pelaajaksi.

Herreros Ossorio aloitti kauden Kokkola Futis 10:n joukkueessa, mutta siirtyi kesken kauden paikallisvastustaja GBK:n riveihin. KF10:ssä pelatessaan espanjalainen teki viisi maalia ja GBK:n paidassa maaleja syntyi yksi, mutta hän antoi kuusi maalisyöttöä ja valittiin kahdesti ottelun parhaaksi pelaajaksi kuudessa pelaamassaan ottelussa.

- En osannut odottaa tätä palkintoa. Valinta oli iso asia itseluottamukselleni, sillä en ole koskaan voittanut minkäänlaista henkilökohtaista palkintoa urallani. Palkinto antoi itseluottamusta, että kova työ on kannattanut, pelaaja kertoo.

Herreros Ossorio on viettänyt Suomessa jo useamman vuoden. Yksi asia, joka häntä on erityisesti ilahduttanut, on pelaajien kohtelu.

- Olen viihtynyt täällä hyvin. Mielestäni täällä kohdellaan pelaajia tasa-arvoisemmin kuin muualla. Sillä ei ole eroa oletko mies- vai naispelaaja ja se on mielestäni hieno asia. Ihmiset ovat hyvin mukavia ja avuliaita, Herreros Ossorio kiittelee.

Pelaamisen ohella Herreros Ossorio on siirtänyt katseensa myös uran jälkeiseen aikaan. Herreros Ossorio on töissä paikallisessa leipomossa ja aloittaa päivänsä jo kello 4.30. Hän on aloittanut myös suomen kielen opiskelun.

- Herään aamulla aikaisin ja teen pullia ja munkkeja. Sitten menen kotiin ja otan nokoset ja sen jälkeen meillä on harjoitukset. Aloitin työskentelyn jo KF10:n aikoina ja olin silloin työharjoittelussa. Se meni sen verran hyvin, että sopimustani jatkettiin ja nyt yritän opetella leipomaan leipää. En ole ennen työskennellyt leipomossa, mutta ajattelin, etten tule koko elämääni pelaamaan jalkapalloa ammattilaisena ja on hyvä katsoa eteenpäin. Opiskelen myös kieltä ja ”yritän tulla hyväksi suomalaiseksi naiseksi, Herreros kertoo viimeiset sanat selvällä suomen kielellä.

GBK nousi kauden päätteeksi takaisin Naisten Liigaan. Kokkolalaisille ei riitä pelkästään sarjapaikan säilyttäminen, vaan tavoitteet ovat korkeammalla.

- Olemme aloittaneet harjoittelun tulevaa kautta silmällä pitäen ja katsotaan millaisen joukkueen saamme kasaan. Kokkolaan ei välttämättä ole niin helppoa houkutella pelaajia, mutta mielestäni voimme yltää ensi kaudella kuuden parhaan joukkoon, Herreros Ossorio miettii.

WWW.JPY.FI
Pelin ja Pelaajan puolella