Kalle Multanen Ykkösen kuukauden pelaaja

Kalle Multanen Ykkösen kuukauden pelaaja

14.6.2017

FC Hakan Kalle Multanen on valittu pelaajien äänestyksessä Ykkösen Veikkauksen kuukauden pelaajaksi.

Toukokuun kuukauden pelaajaksi valittu Hakan Kalle Multanen on jatkanut tällä kaudella siitä, mihin edellisillä Ykkösen kausillaan jäi. Eli maalintekoa. Multanen osui toukokuussa neljä kertaa ja kesäkuussa osumia on tullut jo kolme.

Viialasta lähtöisin oleva Hakan kasvatti debytoi Veikkausliigassa valkeakoskelaisseuran kanssa kaudella 2008. Vuosina 2008-2011 Veikkausliigapelejä kertyi 28 ja maaleja syntyi neljä. Välillä Multanen vietti pari vuotta Ilveksessä, kunnes palasi Hakaan kaudeksi 2014.

Multanen voitti Hakan paidassa Ykkösen maalikuninkuuden kausilla 2014 ja 2015. Hyvät otteet poikivat sopimuksen Veikkausliigaan, mutta visiitti FC Lahden paidassa jäi yhden vuoden mittaiseksi.

Suurta muutosta Multanen ei näe vuodessa Ykkösessä tapahtuneen.

- Aika samalta Ykkönen vaikuttaa kuin aikaisempina kausinakin. Edelleen on monia hyviä joukkueita ja tasainen sarja. Mutta kyllähän ne pallot maalin menee, niin kuin ennenkin, Multanen virnistää.

Hakan kausi alkoi kahdella tappiolla, mutta sen jälkeen peli on parantunut. Sijoitus on tasaisessa keskikastissa sellainen, että mahdollisuuksia on vielä vaikka mihin.

- Olemme alkukaudesta pelanneet ihan kohtuullisesti. Kotipeleistä olisi pitänyt saada enemmän pisteitä. Kovasti olemme tehneet töitä ja kun saamme pelimme vähän tasapainoisemmaksi, niin voittojakin alkaa tulemaan enemmän, Multanen puntaroi.

Omaan kevääseensä Multanen on suhteellisen tyytyväinen.

- On ollut kiva pelata, kun saan vastuuta ja maaleja on tullut niin kuin pitääkin. Ainahan sitä toivoisi, että pystyisin auttamaan joukkuetta enemmän, joten pyrin tästä vielä parantamaan, Multanen miettii.

- Uskon, että me pystymme kehittymään ja nousemaan sarjataulukossa ylöspäin. Jos onnistumme hyvin, niin voimme loppukaudesta taistella sarjan kärkisijoista.

Multanen myöntää, että Veikkausliiga siintää vielä mielessä.

- Ehdottomasti! Unelmana olisi pelata ensi kaudella Veikkausliigaa Hakan paidassa. Joka tapauksessa kauden jälkeen katson mitä vaihtoehtoja on.