Jalkapallon Pelaajayhdistys: Seisomme ydinviestiemme takana!

Jalkapallon Pelaajayhdistys: Seisomme ydinviestiemme takana!

16.9.2018

Jalkapallon Pelaajayhdistys (JPY) käy pukukoppivierailulla joka vuosi kaikkien huippusarjoissa pelaavien joukkueiden luona.

Tapaamisessa JPY:n edustajat kertovat vedonlyöntisäännöistä ja pelaajille annetaan ohjeet RedButton-raportointityökaluun.

Näillä toimilla lisätään merkittävästi pelaajien tietoutta säännöistä ja määräyksistä, ennaltaehkäistään ottelumanipulaatioyrityksiä ja jaetaan pelaajille turvatyökalu, jolla voi raportoida mahdollista uhkista tai yrityksistä vaikuttaa kilpailujen lopputuloksiin.

Pukukoppivierailun päätteeksi joukkueet nostavat vielä yhdessä Punainen kortti rasismille -kortit, jonka viesti on selvä: rasismi ei kuulu missään muodossa jalkapalloon.

Veikkausliigan kapteenit tekivät vahvan julkilausuman 12.6.2018 pelatun kierroksen yhteydessä, jossa haluttiin muistuttaa, että kauniin pelin ytimessä on kunnioitus. Kunnioitus peliä ja toisia ihmisiä kohtaan.

- Jalkapallon Pelaajayhdistys seisoo täysin näiden ydinviestiensä takana, toteaa JPY:n yhteyspäällikkö Panu Autio.

Huippusarjoihin lasketaan Veikkausliiga, Naisten Liiga, miesten Ykkösen, naisten Ykkösen ja miesten Kakkosen joukkueet.

- Tulevalla kaudella pukukoppivierailut tehdään myös miesten Futsal-Liigan joukkueiden luokse, Autio sanoo.

- Futsal-Liigaan on saatava myös yleiset sopimusehdot voimaan. Sama koskee myös kaikkia maajoukkueita, Autio lisää.

Viime päivinä vilkasta keskustelua on herättänyt Futsal-Liigan ja miesten Ykkösen tapahtumat, joista Palloliiton kurinpitovaliokunta julkaisi päätökset tällä viikolla.

#PunainenKorttiRasismille #SayNoToMatchFixing

www.jpy.fi