Gentjana Rochi Naisten Liigan kuukauden pelaaja

Gentjana Rochi Naisten Liigan kuukauden pelaaja

15.6.2017

JyPK:n Gentjana Rochi on valittu pelaajien äänestyksessä Naisten  Liigan Veikkauksen kuukauden pelaajaksi.

22-vuotias Gentjana Rochi pelasi huikean toukokuun iskemällä neljä maalia. Lisäksi hyökkääjä osui kahdesti kesäkuun ensimmäisen päivän kierroksella.

- Alkukauteni on ollut todella hyvä, olen onnistunut maalinteossa. Olen siis erittäin onnellinen, Rochi iloitsee.

Makedonialainen Rochi saapui Jyväskylään kauden kynnyksellä Saksan 2. Bundesliigan BV Cloppenburgista. Rochilla on aiempaa kokemusta Saksan Bundesliigasta 11 ottelun verran ja tilastoista löytyy myös yksi kausi Sveitsin pääsarjassa FC Luzernissa. Lisäksi hän on pelannut Makedonian juniori- ja A-maajoukkueessa.

- Agenttini on pelannut aiemmin Suomessa ja hän ehdotti minulle Jyväskylää. Päätin tulla katsomaan millaista täällä on, ja olen ollut kaikkeen tyytyväinen.

- Lähdin 17-vuotiaana Makedoniasta ja olen pelannut sen jälkeen Saksassa ja Sveitsissä. Saksan Bundesliiga on Europan kovin sarja ja Sveitsi taas on mielestäni melko saman tasoinen kuin Suomi.

JyPK lähti maaottelutauolle kahdeksannelta sijalta. Joukkue voitti edellisessä pelissään sarjanousijoiden keskinäisessä taistossa GBK:n 3-1. Sitä edellisellä kierroksella Rochi oli avittanut joukkueen kahdella maalillaan 3-0-taukojohtoon HJK:ta vastaan, mutta helsinkiläiset kirivät loppulukemiksi 3-3.

- Pidän joukkueestamme, muut pelaajat ovat hyväksyneet minut ensimmäisistä harjoituksista lähtien. Se on minulle tärkeää. Meillä on hyvä joukkuehenki, harjoituksemme ovat laadukkaita ja teemme paljon töitä, olen siis oikein onnellinen Jyväskylässä.

- Haluan voittaa JyPK:n kanssa jotain, vaikka Suomen Cupin. Olen ajatellut, että haluan tehdä tällä kaudella ainakin 26 maalia, pelaaja heittää.

- Isäni aina sanoo, että minun pitää onnistua maalinteossa. Vastaan, että teen niitä sinulle ja koko perheelleni. Se antaa minulle paljon motivaatiota. Henkilökohtaisesti haaveeni on vielä joskus pelata ja voittaa Mestarien liigassa.

JyPK kohtaa seuraavaksi lauantaina 17.6. Pallokissat kotoisalla Harjun stadionilla.