Kuva: PK-35 Vantaa

Franssi viihtyy Sveitsissä - unelmana Saksan kentät

08.12.2016

PK-35 Vantaata Naisten Liigassa edustanut Sanni Franssi valittiin JPY:n järjestämässä äänestyksessä Naisten Liigan vuoden pelaajaksi.

Franssi valittiin parhaaksi, vaikka hän jätti Naisten Liigan elokuussa siirtyessään FC Zürichin joukkueeseen.

Vaikka Franssilta jäi loppukausi väliin, voitti hän silti Naisten Liigan maalipörssin 20 osumalla. Maalikuningattaren tittelistä huolimatta, hän ei osannut odottaa valintaa vuoden pelaajaksi.

- Valinta tuli kyllä vähän yllätyksenä. En ollut Suomessa kuitenkaan loppukautta. Olen tosi otettu ja arvostan tätä tosi paljon, kun tämä on muiden pelaajien valitsema, Franssi hehkuttaa.

21-vuotias Franssi on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut pelaaja. Hän teki debyyttinsä Naisten Liigassa kaudella 2012 ja on pelaamassaan 87 ottelussa tehnyt yhteensä 51 maalia. Franssi nousi viime vuonna myös A-maajoukkueeseen, joten ulkomaan kentille siirtyminen oli vain ajan kysymys. Lopulta mahdollisuus avautui kesällä, kun FC Zürich tuli koputtelemaan ovelle.

- Naisten Liigassa meni niin hyvin ja kun tarjoutui mahdollisuus lähteä ulkomaille, niin se täytyi käyttää hyväkseen. Se on ollut unelmani ja tavoitteeni.

Franssi on nopeasti ottanut paikkansa Sveitsin hallitsevan mestarin riveissä ja on sopeutunut hyvin uuteen joukkueeseen.

- Olen viihtynyt tosi hyvin ja tuntuu, että olen ottanut itselleni sopivan seuraavan askeleen. Peliaikaa on tullut paljon ja omalta kohdaltani on lähtenyt hyvin käyntiin, mutta joukkueena olemme pelanneet muutaman pelin vähän huonommin, neljä maalia FC Zürichille viimeistellyt hyökkääjä kertoo.

FC Zürich hallitsi viime kaudella maan sarjaa lähes mielin määrin. Runkosarjassa se voitti yhtä tasapeliä lukuun ottamatta kaikki ottelunsa ja jatkosarjassa seitsemässä pelissä tili tahriintui yhdellä tappiolla ja tasapelillä. Tämä kausi on kuitenkin huomattavasti tiukempi, sillä talvitauolle lähdettäessä FC Zürich on sarjassa kolmantena pelin vähemmän pelanneena, mutta 12 pistettä puhtaalla pelillä kautensa aloittanutta Neunkirchiä jäljessä. Franssin mukaan sarjan taso onkin noussut.

- Suurin osa sarjoista on rakenteeltaan sellaisia, että niissä on 4-5 vahvaa joukkuetta, sitten muutama keskikastin joukkue ja lopuksi vähän heikommat joukkueet. Täällä taso on kovempi ja Sveitsin liiga on yleisesti vahvistunut. Muillekin joukkueille on tullut ulkomailta pelaajia ja sarja on tasaisempi kuin aiemmin ja taso on noussut. Meidän joukkueessa on kuusi Sveitsin maajoukkuepelaajaa, joten treeneissä on aina kova vaatimustaso.

Sveitsissä Franssi pystyy keskittymään vain jalkapalloon. Pelaamisen ohella hän tosin opiskelee myös saksan kieltä muutaman kerran viikossa. Siitä saattaa olla hyötyä myös tulevaisuudessa, mikäli Franssin haaveet käyvät toteen.

- Unelma olisi päästä rajan taakse Saksaan jossain vaiheessa. Kautta on kuitenkin jäljellä ja minulla on kunnianhimoa voittaa täällä ja pelata hyvin.

WWW.JPY.FI - PELIN JA PELAAJAN PUOLELLA