Adrian Rizvanin liiga-ura ohi

Adrian Rizvanin liiga-ura ohi

24.3.2017

Tervareiden Adrian Rizvani valittiin Futsal-Liigan helmikuun Veikkauksen pelaajaksi. Valinta oli samalla futsalkenttien legendalle uran viimeinen, sillä hän päätti uransa tähän kauteen.

Rizvani debytoi Tervareiden paidassa jo vuonna 2002 ja pelasi upean uran Futsal-Liigassa. Pitkän uran jälkeen tuli kuitenkin aika pistää tossut naulaan.

- Tulihan sitä pelattua 15-16 vuotta. Olin suunnitellut lopettavani ennen tätä kautta. Nyt saa riittää eli kyllä tämä oli ihan suunniteltua, että lopetan tähän kauteen, 35-vuotias Rizvani valottaa.

Rizvani on Futsal-Liigan kaikkien aikojen pisteykkönen. Hänen merkkautti urallaan 329 pistettä (203+126). Pisteiden lisäksi hän pitää ykköspaikkaa hallussaan maalien määrässä. Hän kuitenkin ennakoi, etteivät pisteet jää ennätyskirjoihin ikuisiksi ajoiksi.

- Luulen, että joku voi sen vielä rikkoa. Eivätkö ennätykset ole tehty rikottavaksi? En ole sitä kuitenkaan miettinyt.

Hän toimi tällä kaudella myös Tervareiden valmentajana. Hänet saatetaan nähdä siinä roolissa vielä jatkossakin Tervareiden apuna, mutta pelikentällä taitoniekkaa ei enää tulla näkemään.

- Lupasin auttaa, jos on aikaa. Valmennan 05-poikia ja yritämme nostaa ja valmentaa nuoria pelaajia. Jos aikaa on, niin voin käydä vielä auttamassa futsaljoukkuetta, mutta pelkästään valmennusapuna, en enää pelaajana.

Uransa kohokohdakseen Rizvani nostaa kauden 2013-14, jonka päätteeksi oululaiset juhlivat hopeamitalia.

- Matkan varrelle mahtuu paljon hyviä ja huonoja muistoja. Pelasin kuitenkin pitkään ja sinä aikana on kertynyt paljon muistoja. Parhaiten mieleen on varmasti jäänyt se kausi jolloin voitimme hopeaa. Meillä oli silloin hyvä joukkue ja hyviä poikia mukana. Siitä jäi hyvät fiilikset, vaikka aluksi tietenkin ärsytti, kun hävisimme finaalissa Ilvekselle. Loppujen lopuksi kuitenkin hopeasta jäi hyvät muistot.

Tämä kausi päättyi Tervareiden osalta pettymykseen, kun perinteikkään seuran pitkäaikainen taival Futsal-Liigassa päättyi ainakin toistaiseksi. Tervarit jäi pisteen karsijan paikasta ja kaksi pistettä säilymisestä. Tasaisessa sarjassa erot olivat pienet, sillä pudotuspelipaikka jäi oululaisilta vain kuuden pisteen päähän. Joukkueen tilannetta hankaloitti myös kauden aikana tullut seitsemän pisteen vähennys edustuskelvottoman pelaajan peluutuksesta. Vastalauseen jälkeen Tervarit sai pitää kaksi pistettä, mutta lopulta tuo virhe koitui joukkueen kohtaloksi.

- Kaudesta jäi vähän paha maku. Tavoite oli säilyttää sarjapaikka ja tiesimme, että meille tulee vaikea kausi. Meiltä otettiin seitsemän pistettä pois, joista saimme kaksi takaisin. Jos olisimme saaneet ne viisi vielä, niin se olisi riittänyt sarjapaikkaan, eli siinä mielessä onnistuimme. Meillä oli hyvin pieni rinki tällä kaudella emmekä saaneet kaikkia pelaajiamme mukaan. Moni aloitti jalkapallon heti tammikuussa ja täällä Oulussa on jalkapallossa kova kilpailu menossa, niin futsalilla on siinä aika vaikea olla.

Rizvanin mukaan Tervarit ei aio kuitenkaan jäädä voivottelemaan putoamistaan, vaan ensi kauden rakennustyöt ovat jo käynnissä.

- Mitä olen kuullut, niin ensi kaudella yritetään taas panostaa ja vahvistaa joukkuetta sekä nostaa enemmän junioreita ja nuoria pelaajia. En kuitenkaan tarkkaan tiedä mitkä suunnitelmat ovat, mutta käsittääkseni tavoitteena on nousta takaisin.

Lopuksi Rizvani haluaa kiittää pitkän uransa aikana kohtaamiaan joukkuekavereita ja vastustajia. Erityismaininnan saa hänen pitkäaikainen joukkuekaverinsa Dritan Stafsula, jonka kanssa hän muodosti pelätyn parivaljakon vuosikausien ajan.

- Haluaisin kiittää kaikkia kannustuksesta niin hyvästä kuin pahasta. Tietenkin ”veljeni” Dritan Stafsulan kanssa olimme pitkään tutkapari ja on paljon hänen ansiotaan, että minulla on niin paljon pisteitä. Hänen kansaan oli aina mukava pelata, Rizvani kiittelee.

www.jpy.fi - Pelin ja Pelaaja puolella