PK-35 Vantaa tippui Mestarien liigasta

07.10.2011

PK-35 Vantaa kärsi Mestarien liigan toisen kierroksen toisessa osaottelussaan 0-3-tappion espanjalaiselle Rayo Vallecano de Madridille. Näin ollen joukkue tippui turnauksesta yhteismaalein 1-7.

Pallokerho kärsi viime viikolla joukkueiden kohdatessa ensimmäistä kertaa karvaan 1-4-tappion Vantaan ISS Stadionilla. Vaikean loukkaantumistilanteen kanssa kamppaileva joukkue päätti tuolloin panostaa loppukauden tiukkaan Naisten Liigaan, joten Espanjassa torstaina vaihtopenkiltä aloitti moni joukkueen kokeneista runkopelaajista.

Tilanne antoi siis mahdollisuuden joukkueen nuorille pelaajille. Kotijoukkue teki ensimmäisen maalinsa vajaan puolen tunnin kohdalla. Toinen maali syntyi 64. minuutilla ja loppulukemat pelikellon näyttäessä jo täyttä aikaa. Päävalmentaja Pauliina Miettinen kehui joukkueen taisteluilmettä ja viime otteluissa päänvaivaa aiheuttaneen puolustuspelaamisen paranemista.

- Hyvä, kurinalainen peli. Saimme kehitettyä omaa peliä, siitä hatunnosto pelaajille. Syömähammasta ei hyökkäyksestä oikein kuitenkaan löytynyt, mutta pelillisesti tämä oli viime viikkoa parempi,  Miettinen totesi.

- Muutaman tilanteen saimme, josta maalin olisi voinut tehdä.

Vantaalaiset selvittivät Mestarien liigan ensimmäisen kierroksen miniturnauksen, joka oli seuran vähimmäistavoite eurokentillä. Miettinen oli heti turnauksen päätyttyä kuitenkin pettynyt, etteivät rahkeet tänä vuonna riittäneet pidemmälle.

- Meillä oli suuret haaveet ja toiveet mennä jatkoon. Emme saaneet parasta kokoonpanoamme ja se kyllä vaikuttaa näissä. Opimme paljon, myös minä valmentajana. Seuraavan kerran olemme taas viisaampia ja toivottavasti myös terveempiä.

- Kausi on ollut pitkä ja kaikkeen on vaikea keskittyä. Siihen nähden olemme klaaranneet hommat hyvin. Nyt vain pitää hoitaa kaksi jäljellä olevaa Naisten Liigan peliä. Europaikka ensi vuodeksi on nyt tärkeintä, luotsi alleviivasi.

Miettinen nosti joukkueestaan esille nuorten onnistumiset. Vasta 17-vuotias Tia-Maria Jaakonsaari sai erityiskehut.

Lähde: www.naistenliiga.fi