PK-35 Vantaa putosi Mestarien liigasta

PK-35 Vantaa putosi Mestarien liigasta

29.8.2017

Punamustien kolmas ottelu naisten Mestarien liigan karsintaturnauksessa päättyi niukkaan 1-2-tappioon puolalaista Medyk Koninia vastaan. PK-35 Vantaa laittoi ammattilaisjoukkueen tiukille, mutta joutui lopulta taipumaan.

Lähtökohdat otteluun olivat selkeät, sillä PK-35 Vantaa tarvitsi päätösottelusta voiton huonomman maalieronsa takia. Ottelu sai kuitenkin Punamustien kannalta huonoimman mahdollisen alun, kun Medyk Konin karkasi johtoon jo neljännellä peliminuutilla. Puolalaisten Patrycja Balcercak jäi vapaapotkutilanteessa liian vapaaksi ja pääsi siirtämään pallon takatolpalta maaliin.

PK-35 Vantaa ei kuitenkaan lannistunut aikaisesta takaiskuosumasta. Suomalaiset pelasivat vahvan avausjakson ja saivat hyvän otteen kenttätapahtumista. Hyvä pallollinen peli tuotti myös maalintekopaikkoja, joista ensimmäinen nähtiin jo pelin alkuvaiheessa. Roosa Bröijer tarjoili hyvän pystysyötön Sanni Franssille, joka pääsi nokikkain Medyk Koninin maalivahdin Emily Dolanin kanssa, mutta ei onnistunut nostamaan palloa maaliin.

Hetkeä myöhemmin Kaisa Collin voitti puolalaispuolustajat juoksukilpailussa ja pääsi karkaamaan. Collin eteni rangaistusalueelle ja laukoi terävästi, mutta Dolan onnistui torjumaan laukauksen tolppaan.

39. peliminuutilla PK-35 Vantaa sai pallon vihdoin maaliin asti. Eva Nyström tarjoili keskialueelta hienon läpisyötön Franssille, joka nousi vasemmalta rangaistusalueelle. Lopulta Franssi laukoi pallon tarkasti takatolpan kautta maaliin. Arvokkaan tasoitusmaalin myötä tauolle lähdettiin lukemissa 1-1.

Toisen jakson alussa Medyk Konin sai luotua painetta Punamustien puolustusalueelle. Painostusjakso johti myös muutamaan vaaralliseen maalintekopaikkaan, mutta PK-35 Vantaan puolustajat ja maalia vartioinut Pauliina Tähtinen onnistuivat selvittämään tilanteet. Myös Punamustilla oli tilaisuutensa maalintekoon, mutta Collin laukoi Mimmi Nurmelan poikittaissyötöstä niukasti ohi maalin.

Medyk Konin oli lähellä lisätä johtoaan noin kaksikymmentä minuuttia ennen päätösvihellystä. Puolalaishyökkääjä ohjasi kuitenkin poikittaissyötöstä pallon läheltä ohi maalin. Toisessa päässä Franssi pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta vastustajan puolustajat onnistuivat estämään kunnon viimeistely-yrityksen.

Pelin lähestyessä loppuaan Punamustien piti avata pelaamistaan ja ottaa hyökkäyspelissään enemmän riskejä. Takaa-ajo muuttui kuitenkin todella vaikeaksi 77. peliminuutilla, kun Medyk Konin osui toistamiseen. PK-35 Vantaan syöttövirhe kostautui ja puolalaiset pääsivät syöttämään Natalia Pakulskan läpiajoon. Pakulska ei epäonnistunut, vaan laukoi pallon varmasti Tähtisen ohi verkkoon.

PK-35 Vantaa antoi kaikkensa ja taisteli loppuun asti, mutta kova yritys ei tuottanut enää tasoitusmaalia. Ottelu päättyi lukemiin 1-2, joten Punamustien haave jatkopaikasta kuivui kokoon turnauksen päätösottelussa. Medyk Konin eteni voitolla Euroopan 32 parhaan seurajoukkueen joukkoon, kun taas PK-35 Vantaa keskittyy loppukauden aikana Naisten Liigan yläloppusarjaan ja Suomen Cupiin.

Lähde: https://pk35vantaa.fi