Naisten Liigassa maalirikaskierros – tunnelma kärjessä tiivistyi

07.9.2011

Naisten Liigassa pelattiin keskiviikkona täysi kierros ja asetelmat kärjessä tasoittuivat entisestään. Lisäksi otteluissa nähtiin runsaasti maaleja, sillä viidessä ottelussa nähtiin peräti 25 maalia.

Suurin mielenkiinto kohdistui Vantaalle jossa iskivät yhteen sarjakakkonen PK-35 Vantaa ja ennen kierrosta kärjessä ollut HJK. PK-35 katkaisi HJK:n 12 ottelun tappiottoman putken ottamalla 3-0 voiton. Tuore uusiseelantilainen vahvistus Emma Kete iski vantaalaisille jo toisen osuman toisessa pelissä, kun hän vei PK-35:n johtoon. Toisella puoliajalla vielä Jaana Lyytikäinen sekä vahvassa vireessä oleva Eveliina Parikka iskivät osumat ja näin PK-35:n voittolukemat olivat 3-0.

PK-35:n voitto antoi Hongalle ja Åland Unitedille myös mahdollisuuden päästä mestaruustaisteluun jälleen kunnolla mukaan eikä kumpikaan jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Honka voitti omassa ottelussaan NiceFutiksen vieraissa 4-0. Karla Makkonen vei espoolaiset johtoon heti ottelun alussa ja tunnin kohdalla Kaisa Ranki iski toisen maalin. Linda Lindqvist teki kolmannen ennen kuin Ranki iski illan toisen maalinsa.

Åland United sitä vastoin heikensi TPS:n asemia sarjajumbona hakien Turusta selvän 5-1 –voiton. Ottelun erikoisuutena oli, että kaikki maalit nähtiin toisella puoliajalla. ÅU iski ratkaisun pikatahtia, kun 50-57 minuuttien välillä ahvenanmaalaiset onnistuivat kolmasti. Maiju Ruotsalainen iski kahdesti ja Janelle Cordia kertaalleen. Juliette Kemppi kavensi ennen kuin Adelina Engman ja Tanja Petäjä viimeistelivät loput osumat.

Kokkola F10 ja FC United kohtasivat paikalliskamppailussa ja Kokkola F10 oli tyly emäntä kaataen pietarsaarelaiset vieraansa selvästi 5-1. KF10 meni johtoon Unitedin Marianne Erkkilän omalla maalilla ja lisää tuli vielä ennen taukoa Tessa Gavilskyn toimesta. Jennifer Kjellman kavensi toisella puoliajalla ennen kuin tuore vahvistus Gavilsky viimeisteli illan toisen maalinsa. Lopussa vielä Satu Kivijärvi ja Soo Adekwagh kaunistelivat lukemia.

Ilves otti tärkeän ja selvän voiton kaadettuaan kotonaan KMF:n selvästi 5-1. Ilves meni johtoon Heidi Kivelän maalilla jo ottelun alussa ja se jäi myös taukotulokseksi. Toisen puoliajan alkajaisiksi Taru Kulju teki Ilveksen toisen maalin ennen kuin Roosa Ärväs kavensi rankkarista. Kotijoukkueelta vielä Annika Tossavainen, Katariina Henriksson ja Joana Saarinen onnistuivat maalinteossa.

PK-35 Vantaa ja Honka nousivat sarjakärkeen ja HJK on pisteen päässä. ÅU on sen sijaan kolme pistettä jäljessä kärkikaksikkoa, eli kaikki on vielä avoinna, kun Naisten Liigaa on jäljellä neljä kierrosta. Kärkijoukkueista Honka ja ÅU kohtaavat vielä toisensa, mutta muuten ne eivät enää kohtaa toisiaan.

Naisten Liigan tulokset:

TPS-Åland United 1-5 (0-0)

PK-35 Vantaa-HJK 3-0 (1-0)

Kokkola F10-FC United 5-1 (2-0)

NiceFutis-FC Honka 0-4 (0-1)

Ilves-KMF 5-1 (1-0)