Naisten Liigan nousu kahden kauppa – KaaPo joutui pelaamaan koko ottelun kahden alivoimalla

03.10.2011

Viikonloppuna varmistui, että Naisten Liigassa nähdään ensi kaudella joko ONS tai FC Sport. Muilla ei ole enää mahdollisuuksia nousuun, kun yksi kierros on pelaamatta. Alaloppusarja A saatiin myös päätökseen viikonloppuna.

ONS ei antanut JyPK:n yllättää itseään, vaan haki tärkeän vierasvoiton. 6-2 päättyneessä ottelussa tahtipuikkoja heilutti jälleen Sanna Ylianttila, joka viimeisteli neljä maalia. FC Sport ja FC Kuusysi oli tasapisteissä ennen joukkueiden välistä kohtaamista. Sportin Grace Adisa tykitti kuitenkin lahtelaiset kumoon iskemällä kaikki vaasalaisten maalit 4-2 päättyneessä ottelussa. GBK:n nousuhaaveet murenivat Klubille koettuun 3-4 tappioon. Yläloppusarjassa Viikingit kaatoi vielä TuWen 2-1.

Nousija ratkeaa ensi viikonloppuna, kun edessä on viimeinen kierros. ONS kohtaa kotonaan GBK:n ja Turussa sitä vastoin nähdään Suomen Cupin Pikkufinaalin uusinta, kun TuWe emännöi Sportia. ONS:lla on kahden pisteen kaula, mutta Sportilla on parempi maaliero, joten tasapisteissä Sport on niskan päällä.

Alaloppusarjassa nähtiin mielenkiintoinen tilanne, kun putoamisensa jo varmistaneet HJS ja KaaPo kohtasivat. Kaarinalaiset joutuivat lukuisten poissaolojen vuoksi pelaamaan koko ottelun kahden pelaajan alivoimalla. Senpä johdosta HJS eteni helppoon 10-1 voittoon. Jenni Kuossari toimi maaliahneimpana viimeistellen viisi maalia. Toisessa ottelussa Pyrkivä ja TiPS tasasivat pisteet 1-1 numeroin.