Naisten Liigan kärkijoukkueet murskaavassa vireessä

09.7.2011

Naisten Liigassa vietettiin melkoisia maalijuhlia lauantain kierroksella, kun viidessä pelissä nähtiin peräti 25 maalia.

Suurinumeroisimman voiton otti sarjakärki FC Honka joka kuritti FC Unitedia 7-0 (3-0). Nina Hietanen iski espoolaisille neljä osumaa ja Kaisa Ranki, Henna-Marika Malinen ja Karla Makkonen vastasivat muista osumista.

HJK haki pisteet Turusta selvällä 6-0 (0-0) voitolla. Ottelun erikoisuuksiin kuului se, että kaikki maalit nähtiin ottelun toisella puoliajalla. Marianna Tolvanen ja Heidi Lindström onnistuivat maalinteossa kahdesti ja Satu Kruus ja Elina Syrjälä säestivät.

PK-35 Vantaa voitti samoin tennisnumeroin 6-0 (1-0) KMF:n. Eveliina Parikka heilautti verkkoa kahdesti, Cynthia Uwak, kesäkuun pelaajaksi valittu Jaana Lyytikäinen ja Melinda Koivula kertaalleen. KMF:n Janni Mönkkönen viimeisteli harmikseen yhden maalin omaan verkkoon.

Åland United ei antanut Kokkola F10:n yllättää, vaan ahvenanmaalaiset hakivat Kokkolasta 3-1 (2-0) voiton. Felicia Schroeder onnistui jälleen tekemään maalin, kun hän iski joukkueelleen kaksi osumaa. ÅU:lta onnistui lisäksi Karolin Peterson. Kokkolalaisten ainokaisen teki Eva-Susanna Dahlmars.

Porissa NiceFutis ja Ilves päätyivät 1-1 (0-0) tasapeliin. Porilaisten johtomaalin teki kokenut Reetta Turtiainen, mutta Ilves tuli tasoihin Tiina Takalan toimesta.

Honka johtaa edelleen sarjaa ja on tappioitta. Kärki on kuitenkin tiukka, sillä PK-35 on pisteen päässä ja ottelun vähemmän pelannut ÅU kahden pisteen päässä.