Kärkipaikka vaihtui Naisten Liigassa

07.7.2018

Naisten Liigan kärkitaistelu tasoittui, kun Åland United voitti kärkiottelussa HJK:n. PK-35 Vantaa, FC Honka ja Ilves sen sijaan viettivät maalijuhlia.

Åland United otti viidennen peräkkäisen voittonsa, kun se kaatoi kotikentällään HJK:n 2-1 (2-1). Sanna Porali ja Jenny Danielsson veivät kotijoukkueen kahden maalin johtoon ja Linda Ruutu kavensi juuri ennen taukoa. Åland United pystyi toisella puoliajalla pitämään johtonsa ja aiheuttamaan HJK:lle sen ensimmäisen tappion sitten avauskierroksen. PK-35 Vantaa otti kotikentällään selvän 6-1 (3-1)-voiton ONS:sta. Sanna Saarinen vei vantaalaiset johtoon, mutta Katrina Guillou kuittasi tilanteen nopeasti tasoihin. Sen jälkeen kotijoukkue meni kuitenkin menojaan. Iina Salmi iski hattutempun ja muista maaleista vastasivat Heidi Kollanen ja Roosa Bröijer.

Honka latoi kuusi maalia TiPS:n verkkoon otettuaan 6-0 (3-0)-voiton. Ella-Roosa Huusko iski kahdesti ja osumaa tuulettivat myös Anni Miettunen, Emilia Iskanius, Marianna Tolvanen sekä Milla Punsar.

Ilves karkasi toisella puoliajalla Pallokissoilta hakien Kuopiosta 5-0 (1-0)-voiton. Roosa Tuominen, Johanna Salmijärvi, Iida Laakkonen, Roosa Ärväs ja Eini Vesaniemi olivat tamperelaisten maalintekijöitä. Voittoon ylsi myös TPS, joka kukisti kotonaan JyPK:n 3-2 (1-1). Lavdije Begolli vei JyPK:n johtoon jo neljännellä minuutilla, mutta Milla Rantamäki tasoitti kuusi minuuttia myöhemmin. Tiia Savolainen vei turkulaiset johtoon toisella puoliajalla, mutta Marika Ritvanen toi JyPK:n tasoihin. Savolainen onnistui vielä lopussa toistamiseen ja varmisti TPS:lle voiton.

Åland United nousi HJK:n ohi maalieron turvin sarjakärkeen. Pisteen välein seuraavat PK-35 Vantaa ja FC Honka. TPS nousi voitollaan ylemmän jatkosarjan puolelle.