Kärkijoukkueet voittoihin Naisten Liigassa – TPS elintärkeään voittoon

03.10.2011

Naisten Liigassa pelattiin lauantaina täysi kierros eikä yllätyksiä kärkijoukkueiden osalta nähty, vaikka lähellä olikin.

Kärkijoukkue PK-35 Vantaa oli lähellä menettää elintärkeitä pisteitä, kun sarjapaikastaan taisteleva FC United pisti vantaalaisille tiukasti hanttiin. PK-35 meni ottelussa johtoon toisella puoliajalla Jenae Seppälän toimesta, mutta Louise Björkskog toi pietarsaarelaiset tasoihin. Ottelu näytti päättyvän jo tasan, mutta PK-35 nousi voittoon kun kolme minuuttia oli lisäaikaa pelattu. Voittomaalin tekijänä oli Emma Kete.

FC Honka ja Åland United kävivät tiukan taistelun pisteistä. Honka pysyi mestaruustaistelussa mukana voittamalla 4-3. ÅU meni johtoon Emma Whitterin maalilla, mutta Nina Hietanen ja Kiia Laine viimeistelivät espoolaisille maalit ja näin tauolle siirryttiin Hongan johdossa. Toisella puoliajalla Tanja Petäjä tasoitti ottelun ennen kuin Kaisa Ranki vei kotijoukkueen taas johtoon. Maryette Karring toi ÅU:n vielä tasoihin ja taisteluun mitaleista ennen kuin Taija Savolainen iski ratkaisevan osuman kaksi minuuttia ennen päätösvihellystä.

HJK ylsi voittoon kaataessaan vieraskentällä NiceFutiksen niukasti 2-1. Puoliajalla vaihdosta kentälle tullut Iida Muinonen iski kaksi maalia ennen kuin Hanna Ruohomaa kavensi rankkarista ottelun loppulukemat.

TPS piti säilymishaaveitaan hengissä voittamalla elintärkeässä ottelussa Ilveksen 1-0. Tiia Tikkanen iski ottelun ainokaisen vain muutama minuutti ennen loppua. Anna Auvinen iski KMF:lle hattutempun, kun kuopiolaiset hakivat pisteet Kokkolasta 3-2 –voitolla.

PK-35 Vantaa johtaa edelleen sarjaa tasapistein FC Hongan kanssa, mutta vantaalaisilla on paljon parempi maaliero. HJK kyttää vain pisteen päässä. ÅU on jäänyt mitalista jo viiden pisteen päähän, kun kaksi kierros on pelaamatta. Putoamistaistelussa TPS on herännyt viime hetkillä henkiin ja nousi voitollaan tasapisteisiin FC Unitedin kanssa. Turkulaisilla on kolme maalia heikompi maaliero.