Honka nousi Naisten Liigan piikkipaikalle

07.7.2011

Keskiviikkona pelattiin neljä Naisten Liigan ottelua. Kärkijoukkueet selvittivät omat ottelunsa ja samalla FC Honka nousi sarjataulukossa kärkeen.

Honka kaatoi omassa ottelussaan sarjan häntäpäässä olevan NiceFutiksen 2-1 (2-1). Espoolaisten maaleista vastasivat Nina Hietanen sekä Laura Lundell. NiceFutiksesta onnistui Biodun Obende.

Toinen kärkipään joukkue Åland United kaatoi sitä vastoin niukasti sarjajumbo TPS:n 1-0 (0-0) Felicia Schroederin maalilla. Pietarsaaressa pelattiin Pohjanmaan derby ja FC United nappasi siinä voiton Kokkola F10:stä. Jeppisläiset pitivät pisteet kotonaan 3-1 (1-0) –voitolla. Unitedista Louise Björkskog iski kaksi maalia ja Isabella Järvisen maaleilla. Kokkola F10:n maalin teki Jenny Järvelä. Illan neljännessä ottelussa KMF ja Ilves päätyivät maalittomaan tasapeliin.

Liigan kärkipäässä on tiukkaa, sillä kärkikolmikko mahtuu kahden pisteen sisään. Honka nousi voitollaan PK-35 Vantaan ohi piikkipaikalle. Åland United on kolmantena vain kaksi pistettä espoolaisia perässä ja pelin vähemmän pelanneena. HJK:llakin on sanansa vielä sanottavana, sillä helsinkiläiset ovat pelanneet ÅU:n tavoin 12 ottelua ja ovat viisi pistettä ahvenanmaalaisia jäljessä. Mestaruus ja mitalisijat ovatkin näiden neljän joukkueen kauppa.

Sarjan hännillä TPS:n asema on tukala, sillä turkulaisilla on kerättynä vasta kuusi pistettä ja NiceFutikseen on matkaa viisi pistettä. Siitä ylöspäin on kuitenkin tiukkaa, sillä neljä joukkuetta mahtuu neljän pisteen sisään.