HJK nousi Naisten Liigan kärkeen

05.5.2018

Naisten Liigassa pelattiin lauantaina mielenkiintoinen kierros ja tasainen kierros. HJK nappasi pääkaupunkiseudun ottelussa voiton PK-35 Vantaasta ja nousi sarjakärkeen.

JyPK nappasi pisteen FC Hongan vieraana 1-1-tasapelillä. Kaisa Ranki vei hallitsevan mestarin johtoon ensimmäisellä puoliajalla, mutta Tiina Tiainen toi jyväskyläläiset tasoihin. Åland United nappasi kahdella viime hetken maalilla pisteet Ilveksen vieraana, kun Sara Nordin ja Jenny Danielsson iskivät ahvenanmaalaisille maalit.

Oulussa ONS ja TPS päätyivät 1-1 (1-0)-tasapeliin. ONS:n maalin viimeisteli Ode Fulutudilu ja TPS:n osumasta vastasi Riikka Ketoja.

TiPS osoitti sinnikkyyttä nousemalla kahdesti tappioasemasta tasoihin Pallokissoja vastaan. Aino Kröger ja Kaisa Kotka veivät Pallokissat ensin kahden maalin johtoon, mutta Aino Martikainen ja Nora Lehto toivat tikkurilalaiset tasoihin vielä puoliajan lopulla. Janni Mönkkönen vei Pallokissat vielä johtoon, mutta TiPS tuli vielä kerran kolmannella lisäaikaminuutilla Emmi Sirenin toimiessa tasoitusmaalin tekijänä. HJK aiheutti PK-35 Vantaalle sen kauden avaustappion voittamalla 1-0 (1-0) Hanna Ruohomaan maalilla.

Voitto nosti HJK:n samalla sarjakärkeen. Sarja on kuitenkin äärimmäisen tiukka, sillä muutaman pisteen sisällä seuraavat FC Honka, PK-35 Vantaa ja Åland United. Ilves ja TiPS ovat edelleen voitoitta kuuden ottelun jälkeen.

Naisten Liiga jatkuu lauantaina 12.5. neljällä ottelulla.