FC Honka voitti Naisten Liigan

08.10.2017

FC Honka juhli kauden 2017 Naisten Liigan mestaruutta. Mestaruus ratkesi jännittävien hetkien jälkeen päätöskierroksella, kun espoolaiset voittivat Anna Auvisen viime hetken maalilla PK-35 Vantaan 1-0.

Lähes 1000 katsojaa näki jännittävän taistelun mestaruudesta, jossa Honka veti lopulta pidemmän korren. Honka tarvitsi ottelusta voiton noustakseen kolme edellistä mestaruutta vieneen PK-35 Vantaan ohi sarjataulukossa. Auvinen onnistui 90. minuutilla ja se riitti nostamaan espoolaiset sarjataulukossa kärkipaikalle.

Dramatiikkaa nähtiin myös pronssikamppailussa, kun HJK tarvitsi voiton TPS:sta noustakseen takaisin mitalikantaan. TPS johti ottelua vielä viisi minuuttia ennen loppua, mutta Maija Saari toi HJK:n ensin tasoihin ja Vilma Hakala ratkaisi pronssimitalit helsinkiläisille lisäajan rangaistuspotkumaalilla.

Naisten Liigasta kauden päätteeksi putosi suoraan GBK. ONS joutuu vielä karsimaan sarjapaikastaan Ykkösen toiseksi sijoittunutta IK Myrania vastaan. Ykkösestä Naisten Liigaan nousi ensi kaudeksi TiPS.