Anna Auvinen Naisten Liigan kuukauden pelaaja

Anna Auvinen Naisten Liigan kuukauden pelaaja

13.5.2017

FC Hongan Anna Auvinen on valittu pelaajien äänestyksessä Naisten Liigan Veikkauksen kuukauden pelaajaksi.

Auvinen siirtyi FC Hongan riveihin kaudeksi 2011 pelattuaan Naisten Liigaa ja sitä edeltänyttä SM-sarjaa KMF:n ja NiceFutiksen paidoissa. Maaliskuussa alkanut kausi on 30-vuotiaalle siis seitsemäs espoolaisseurassa.

Valinta huhtikuun kuukauden pelaajaksi oli Auviselle iloinen yllätys, mutta vahva talvi ja kevät ennakoivat väkevää kautta.

- Tavoitteeni on pelata paras kauteni tähän mennessä. Minulla on sellainen olo, että se on mahdollista. Joukkueemme huokuu intoa ja se vie minuakin eteenpäin. Maajoukkuekutsu toi myös uutta potkua. Sain kokea jotain uutta ja katsoa omaakin tekemistäni eri näkökulmasta, Auvinen kertoo JPY:n verkkosivujen mukaan.

- Valinta kuukauden pelaajaksi tuntuu tietysti todella mukavalta. Joukkueemme on pelannut hyvin ja tämä on palkinto meille kaikille, kapteeni lisää.

Auvisen onnistunut talvikausi poiki siis huhtikuussa uran ensimmäisen A-maajoukkuekutsun. Hän debytoi Suomi-paidassa Puolaa vastaan ja sai päävalmentaja Marko Salorannalta kehut suorituksestaan. Auvinen itse uskoo vakiintuneen pelipaikan puolustajana olevan yksi syy nousulle maan parhaimmistoon.

- En ole pelannut topparina vielä montaa vuotta, joten koen, että olin maajoukkueeseen nyt valmiimpi kuin aiemmin. Jo leirille pääsy oli minulle niin hieno juttu, etten ottanut onnistumisesta mitään paineita. Pystyin toimimaan rennosti ja sain näytettyä parhaat puoleni harjoituksissa. Se oli mahtava kokemus.

- Lähden ilman muuta mielelläni mukaan, jos kutsuja vielä tulee. Nyt pitää panostaa omaan arkeen ja katsoa mihin se tulevaisuudessa riittää.

Auvisen pelipaikka on muuttunut vuosien varrella. Entinen hyökkääjä johtaa nykyään joukkueensa puolustusta, mutta käy tarvittaessa tekemässä myös maaleja. Tänä vuonna hän puski Hongalle 1-0-johtoaseman, kun HJK kaatui kovassa pääkaupunkiseudun derbyssä 2-1. Auvinen on Naisten Liigan kaikkien aikojen maalitilastossa edelleen toisena.

Lähde: www.jpy.fi