Viikingeille kolme jatkosopimusta

Viikingeille kolme jatkosopimusta

06.11.2017

FC Viikingit on tehnyt ensi kaudeksi kolme tärkeää jatkosopimusta

Viikingit on solminut jatkosopimuksen viime kauden ykköstoppariparin toisen osapuolen Jan Eklundin kanssa. Kun Pierre Nlate solmi hieman aiemmin jatkon, on Viikingit vahvistanut viime kauden ykköstoppareiden jatkon myös tulevaksi kesäksi. Varsinkin Idän punaisten alakerta alkaa olla sopimuksen myötä muutenkin hyvin koossa.

Eklund saapui Viikinkeihin kesäksi 2016, mutta jäi ensimmäisellä kaudellaan vähälle vastuulle. Viime kesä kuitenkin räjäytti pankin. Alexander Baranov löysi Eklundille uuden paikan kentällä topparin tontilla, ja hyvin yhteen Nlaten kanssa pelannut Eklund avasi Viikinkien kokoonpanossa 22 kertaa pelaten joka kerta täydet 90 minuuttia. Maalejakin syntyi kaksi kappaletta, vaikka Eklundin tärkein rooli olikin puolustuksen varmistavassa roolissa.

Viikingit on varmistanut Jere Pulkkisen jatkon tulevalle kesälle. Pulkkisen sopimuksen myötä Viikingeillä on jatkosopimukset koko viime kesän ykköspuolustuslinjan kanssa, kun sopimukset ovat jo aiemmin solmineet niin Teemu Honkaniemi, Pierre Nlate kuin Jan Eklundkin. Yhteispelin pitäisi siis tulevan kesän puolustuslinjalla olla jo hyvin hallussa, kun kausi alkaa.

Pulkkinen oli viime kaudella Viikinkien todellinen työmyyrä avaten jokaisen Idän punaisten ottelun puolustuksen vasemmalla laidalla. Pulkkinen pelasi kesällä lopulta kauden jokaisen minuutin viimeisen nousukarsintapelin viimeistä kahdeksaa minuuttia lukuun ottamatta. Pulkkisen vasemman laidan vauhdikkaat nousut repivät usein tarpeellista tilaa ja puolustuspäässä Pulkkinen teki pyyteetöntä työtä ottelusta toiseen. Vaikkei mies otsikoihin usein noussutkaan, kertovat jo minuutitkin valmennusjohdon luotosta ja arvostuksesta.

Hienon pelaajasopimusviikonlopun päätös saattaa hyvinkin olla se odotetuin sopimus, sillä nimensä jatkosopimukseen Idän punaisten kanssa on laittanut myös maalitykki Joel Paatelainen. Sopimuksen myötä Viikingit on varmistanut nyt avainpalaset niin puolustuslinjaan kuin hyökkäyspäähänkin. Lisäksi keskikentän avainhahmoista Jesse Mutikainen jatkaa ensi kesään. Palaset ovat siis hyvin paikallaan menestyksekästä kesää 2018 ajatellen.

Paatelainen saapui Viikinkeihin ensimmäistä kertaa kesäksi 2015, ja Kalle Sorjan alaisuudessa suoraviivainen ja röyhkeä kärkimies valtasi pian paikan ykköskokoonpanossa päättäen tuolloin kauden komeasti kahdeksalla osumalla kesän viimeisissä yhdeksässä pelissä. Yhteensä maaleja syntyi koko kesänä kaksitoista.

Loukkaantumisten myötä Paatelaisen pelit jäivät kesällä 2016 kahteentoista kamppailuun, mutta maaleja syntyi niissäkin kahdeksan, ja vaikeaa kautta pelannut Viikingit oli aina Paatelaisen kentällä ollessa aivan eri ryhmä kuin ilman ykköskärkeään. Mies iski muun muassa kaksi maalia Viikinkien säilymisen kannalta kriittisen tärkeässä ottelussa FC Ålandia vastaan vieraskentällä.

Kesäksi 2017 Paatelainen siirtyi HJK-reserviryhmä Klubi-04:ään, missä tilaisuutta ei kuitenkaan jostain syystä tullut, ja kesän puolivälissä Paatelainen teki paluun Idän punaisiin. Loppu onkin historiaa, sillä Idän punaisissa kahdeksassa Kakkosen ja kolmessa cupin pelissä syntyi yhteensä 12 osumaa, eli maalitahti kohosi jo yli maalin ottelua kohti.

Lähde: www.fcviikingit