TamU:n valmentajakaksikon sopimus irtisanottu yhteisymmärryksessä

TamU:n valmentajakaksikon sopimus irtisanottu yhteisymmärryksessä

07.6.2018

Tampere Unitedia tällä kaudella valmentaneet Mikko Mäkelä ja Markus Halme jättävät seuran. Valmennuskaksikon ja TamUn väliset sopimukset on purettu hyvässä yhteisymmärryksessä, ja uuden päävalmentajan haku on laitettu välittömästi käyntiin.

Mäkelä ja Halme ovat olleet poissa edustusjoukkueen toiminnasta koko kuluvan viikon. Edustusjoukkueen valmennusryhmään jää vain maalivahtivalmentaja Jussi Siltanen, ja hänen lisäkseen vastuuta joukkueen harjoittelusta ottavat joukkueenjohtaja Sami Koivula sekä kokenut keskikenttäpelaaja Leroy Maluka. Sama kolmikko vetää myös ensi lauantain ottelun, jos uutta valmentajaa ei ole sitä ennen nimettynä.

Mikko Mäkelä kuvailee tehtyä ratkaisua valmentajauransa vaikeimmaksi päätökseksi.

- Tulimme Maken [Markus Halme] kanssa siihen päätökseen, ettemme pysty enää auttamaan joukkuetta ja seuraa vaaditulla tasolla, ja näimme kaikkien kannalta parhaaksi jäädä sivuun. Sitä kautta myös uskomme, että joukkueen kurssi saadaan taas positiiviseksi. Päätös oli vaikea ja raskas, mutta olemme aina ajatelleet seuran ja pelaajien etua, ja myös tässä kohtaa ne ajoivat kaikkien muiden asioiden yli, Mäkelä kuvailee ratkaisun taustoja TamU:n sivuilla.

Mäkelän aikakausi Tampere Unitedin päävalmentajana jää ikuisesti kannattajien muistoihin huikeasta sarjanousuun päättyneestä Kolmosen kaudesta sekä tunteikkaasta Kakkosen debyyttikaudesta 2017. Kuudes sija ja sarjapaikan varmistaminen hyvissä ajoin ennen kauden päättymistä oli nuorelta joukkueelta ja Kakkosen tasolla debytoineelta päävalmentajalta erinomainen suoritus.

Markus Halme aloitti Tampere Unitedin valmentajana jo vuotta Mäkelää aiemmin kaudella 2015, kun joukkue pelasi vielä Nelosessa TamU-K:n nimellä. Halme liittyi tuolloin kesällä myös pelaavaan kokoonpanoon, ja teki ikimuistoisen, sarjanousun Kolmoseen ratkaisseen maalin Pyynikin urheilukentällä.

Lähde: https://tampereunited.fi