TamU:lle uusi jatkosopimus

TamU:lle uusi jatkosopimus

21.8.2017

Tampere United on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen Matti Saaren kanssa. 

Vasta 22-vuotias laitahyökkääjä on ehtinyt urallaan pelata myös korkeammilla sarjatasoilla muutamaa liigaottelua myöden, mutta valitsi myös ensi kauden seurakseen Tampere Unitedin.

Viime kaudella Kolmosessa Saari osui 18 ottelussa verkon perukoille 9 kertaa ja alusti peräti 15 maalia. Tällä kaudella hurjat tehot ovat jatkuneet korkeammasta sarjatasosta huolimatta, sillä tilillä on 15 ottelussa 4 maalia ja 9 maalisyöttöä. Tilastot kertovat paljon Saaren merkityksestä joukkueelleen, mutta tilastoja tarkempi analyysi paljastaa, että melkein kaikki Sinipaitojen maalitilanteet kulkevat tavalla tai toisella Saaren kautta. Nuori hyökkääjä tunnetaan myös hanakkana laukojana, ja viime aikoina verkko onkin taas heilunut mukavasti. Kuitenkin tätäkin oleellisemman panoksen Saari antaa nopeutensa, peliälynsä ja monipuolisen syöttövalikoimansa avulla. Nämä kaikki auttavat puhkomaan vastustajien puolustuksia, ja usein myös tavoilla jotka näkyvät tulostaululla mutta eivät Saaren henkilökohtaisissa tilastoissa.

Viime kaudella Kolmosessa Saari oli pelipaikallaan ehkä koko sarjan ylivoimaisin pelaaja, mutta tällä kaudella hänen merkityksensä joukkueelle on jopa kasvanut. Voidaan jopa arvioida, että Kakkonen on sopinut Saarelle sarjana paremmin, sillä kun ympärillä olevien pelikavereiden taso on noussut taas pykälän verran, on myös Saari itse onnistunut nostamaan oman pelinsä vielä uudelle tasolle.

Lähde: http://tampereunited.fi