SJK Akatemialle sopimuksia

SJK Akatemialle sopimuksia

13.1.2018

Kakkosessa pelaava SJK Akatemia on tehnyt sopimuksia tulevaksi kaudeksi. 

SJK on tehnyt sopimuksen oman kasvattinsa, Joona Lautamajan kanssa. Lautamaja palaa SJK-paitaan Kuopiosta, minne hän lähti opiskelujen perässä. Aluksi hän pelasi KuPS:n reservijoukkueena toimivan KuFu:n riveissä, mutta tuolloin KuPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki nosti hänet nopeasti Veikkausliiigajoukkueen mukaan. Nyt 22-vuotias puolustaja on pelannut 23 Veikkausliigaottelua.

Ennen Kuopioon lähtöä Lautamaja pelasi SJK:n reservijoukkue Kerho 07:n riveissä 63:ssä Kakkosen ottelussa ja teki niissä kaksi maalia. Lautamajalla on eniten Kerho 07:n riveissä pelattuja Kakkosen pelejä. Hän kantoi myös kapteenin nauhaa.

Paluun tekee myös puolustaja Tuomas Rintamäki, jonka edellinen kausi meni VIFK:ssä. Lautamajan ja Rintamäen lisäksi sopimus on jo allekirjoitettu Nicolas Kotamäen, Jaakko Vihannan, Janne Tuohisaaren, Joonas Kuivalaisen, Juuso Takasen, Alex Kivimäen ja Joonas Vesaajan kanssa.

Harjoitusringissä on mukana tuttuja miehiä, kuten ainoana SJK:n kannattajaryhmä Kloppien vuoden pelaajapalkinnon kahdesti voittanut Ville Pajula ja nuori englantilainen Dominic McGiveron, joka pelasi myös viime kaudella SJK Akatemiassa. Toistaiseksi vielä ilman sopimusta on mukana myös Arttu Aromaa, joka tekee päätöksiä jatkostaan lähiaikoina. Kaikkiaan U23-joukkueen ringissä on noin 20 pelaajaa. Maalivahteina Kakkosessa käytetään SJK:n edustuksen maalivhtinelikon Mihkel Aksalu, Jesse Öst, Teppo Marttinen ja Paavo Valakari -pelaajia.

Osa pelaajista pystyy vielä ikänsä puolesta pelaamaan SJK U20-joukkueessa SM-karsintaa ja varsinaista SM-sarjaa. SJK U20-joukkueen rinkiin kuuluu peräti 25 kenttäpelaajaa ja maalivahdit Niilo Peräaho ja Onni Pelkkikangas. U23-joukkueessa, eli Akatemian edustusjoukkueessa heistä pelasi useampi pelaaja ja näin tapahtuu myös alkavalla kaudella.

Lähde: www.sjk.fi