Kakkosen sarjanousijalle entinen Valioliiga-pelaaja päävalmentajaksi

Kakkosen sarjanousijalle entinen Valioliiga-pelaaja päävalmentajaksi

22.10.2018

Pallo-Iirojen päävalmentajaksi on valittu englantilainen Scott Green. 48-vuotias Green tulee Raumalle perinteikkään Portsmouthin organisaatiosta.

Scott Green on osalle raumanseutulaisille jalkapallon ystäville tuttu nimi 1980-luvun ja 1990-luvun vaihteesta. Kaudella 1989 Derby Countin sopimuspelaaja Green oli lainalla EuPa:ssa.

Loistavan kauden jälkeen puolustaja Greenin pelaajaura lähti nousuun. Mittavalla yli 20 vuoden ja 580 ottelun pelaajauralla mies pelasi esimerkiksi Valioliigaa, Championshipia ja League Onea. Muun muassa kahdeksan kautta Bolton Wanderersissa ja seitsemän kautta Wigan Athleticissa, jotka pitivät sisällään kaksi nousua Valioliigaan ja kaksi nousua Championshipiin.

Valmentajauransa Green aloitti Ashton Unitedin päävalmentajana kolmen kauden ajan, jonka jälkeen mies siirtyi Portsmouthin pelaajatarkkailijaksi.

Portsmouthin organisaatiossa Greenista tuli akatemian valmentaja, jonka jälkeen Green siirtyi Yeowil Town FC:n Akatemian johtajaksi ja U20-joukkueen valmentajaksi.

Green on toiminut nyt vuodesta 2013 alkaen Portsmouthin valmennuspäällikkönä. Tehtäviin on kuulunut valmennuslinjan suunnittelu Portsmouthin akatemialle ja seuran avustavien valmentajien johtaminen. Greenin tehtäviin on myös kuulunut osallistuminen Portsmouthin edustusjoukkueen valintoihin, pelaajien analysointi ja pelaajasuositusten antaminen.

Lähde: www.palloiirot.fi