Jipolle valmentaja- ja pelaajasopimuksia

Jipolle valmentaja- ja pelaajasopimuksia

17.10.2017

Kakkoseen paluun tekevän Jipon ensi kauden joukkueen rakennustyöt ovat jo täydessä vauhdissa. 

Jippo on tehnyt kautta 2018 koskien ensimmäiset sopimukset. Joukkueen päävalmentajana toimii tulevallakin kaudella kahden edellisen kauden tavoin Jouni Lehtimäki. Lehtimäen sopimus on yksivuotinen.

Lehtimäen lisäksi Jipon edustusjoukkueessa jatkavat samat taustahenkilöt kuin kahdella edelliselläkin kaudella. Joukkueenjohtajina jatkavat Antti Tolonen ja Rauno Vainikainen. Joukkueen huoltajana jatkaa Antti Salmi.

Jippo on tehnyt ensimmäiset pelaajasopimukset kaudelle 2018, kun puolustaja Antti Åke (29),  hyökkääjä Jere Kähkönen (19), puolustaja Aapi Helvelahti (24), keskikenttäpelaaja Markus Swahne (18), puolustajat Tuomo (19) ja Jussi Tolonen (19), keskikenttäpelaaja Väinö Häkki (17), sekä puolustaja Sauli Kettunen (27)  laittoivat nimet sopimuspaperiin.

Viime kaudella joukkueen kapteenina toimineen Åken sopimuksessa ollut kautta 2018 koskeva optio käytettiin, joten Åke aloittaa ensi kaudella jo seitsemännen kautensa Jipon edustusjoukkueessa. Polvijärven Palloseuran kasvatti Åke tuli Jippoon kaudeksi 2010, mutta pelasi kauden 2013 Iisalmen PK-37:ssa ja kauden 2016 Lappeenrannan PEPO:ssa.

Åken lisäksi sopimuksen Jippoon kirjoitti myös viime kaudella upeasti Kolmosen maalikuninkuuden 17:llä osumalla voittanut Jere Kähkönen. Kähkönen on 19-vuotias Jipon oma kasvatti ja hänen sopimuksessaan on optio kaudesta 2019. Kähkönen pelasi ensimmäiset pelinsä edustuksessa edellisellä Kakkosen kaudella 2015, jonka jälkeen hän onkin ollut useimmiten vakiokasvo Jipon avauskokoonpanossa. Viime kausi oli röyhkeän pelityylin omaavan Kähkösen todellinen läpimurto miesten sarjoihin.

Kautta 2018 koskevan sopimuksen Jipon kanssa kirjoittanut Helvelahti on pelannut 17 nuorten maaottelua (U16-U21) ja viimeistellyt näissä otteluissa myös yhden maalin. Lisäksi mies on pelannut 12 vuotta Espanjan Fuengirolan lähialueen seuroissa, joista mainittakoon mm. yksi kausi A-junioreiden Espanjan korkeimmalla sarjatasolla. Helvelahti ehti pyörähtää Suomen kentillä jo FC Lahden ja FC KooTeePee:n riveissä, mutta kaudesta 2015 lähtien seura on ollut Joensuun Jippo.

Jippo kiinnitti myös vuonna 1999 syntyneen Markus Swahnen, joka kirjoitti seuran kanssa kahden vuoden sopimuksen. Swahne on seuran oma kasvatti, joka debytoi edustusjoukkueessa Kakkosen kaudella 2015. Kahden edellisen kauden aikana lahjakkaan hyökkäyspään pelaajan peliminuutit ovat vaihdelleet, mutta menneellä kaudella ”Mape” pelasi edustuksen lisäksi myös Jipon B-junioreiden sekä Jippo/2:n mukana. Kaudella 2017 Swahne teki Kolmosessa 3 maalia.

Kaksoset Tuomo ja Jussi Tolonen ovat vuonna 1998 syntyneitä Jipon omia kasvatteja, jotka ovat pelanneet Jipossa koko uransa. Tuomo on parhaimmillaan keskuspuolustajana, jossa hän on pelannut käytännössä kaikki juniorivuotensa. Kahden menneen kauden aikana Kolmosessa Tuomo pelasi paljon minuutteja etenkin kaudella 2016, mutta viime kaudella lähes koko joukkueen pysyessä terveenä jäivät minuutit vähiin. Tuomo oli käytännössä ensimmäinen pelaaja, joka otti puolustuslinjasta paikan itselleen, jos poissaoloja tuli. Hän pelasi paljon pelejä kauden aikana Jippo/2:n riveissä Nelosessa, mutta kuului edustusjoukkueen vakiokalustoon niin harjoituksissa, kuin peleissäkin.

Tuomon kaksoisveli Jussi on pelipaikaltaan laitapuolustaja, mutta pystyy pelaamaan myös puolustuslinjan keskellä. Jussi on ollut Jipon edustuksen mukana Tuomon tavoin myös kaksi kautta, mutta viime kaudella minuutteja kertyi lähinnä Jippo/2:n mukana. Jussi ja Tuomo ovat molemmat pelityyliltään rauhallisia ja äärimmäisen nöyriä, jotka ovat tuoneet paljon lisäarvoa Jipon harjoitusvahvuuteen päivittäisessä tekemisessä.

Uutena tulokkaana edustuksen riveihin astelee vuonna 2000 syntynyt myöskin seuran oma kasvatti Väinö Häkki. Häkki pelasi kaksi edellistä kautta Jipon B-junioreissa, jossa hän viihtyi parhaiten keskialueen hyökkäävissä rooleissa. Häkki on Jipon juniorikoulun tuote, josta voi olla jatkossa paljon iloa edustusjoukkueelle. Häkki oli jo menneellä kaudella muutamia kertoja edustuksen harjoitusvahvuudessa.

Jippo on solminut tärkeän jatkosopimuksen, kun menneelle kaudelle Jippoon paluun tehnyt puolustajana parhaiten viihtyvä Sauli Kettunen (27) jatkaa punapaidoissa myös kaudella 2018. Kaudella 2017 Kettunen otti pelipaikan hieman yllättäen Jipon keskikentän keskeltä ja tekikin sen tyylillä: mies pelasi täydet minuutit kaikissa sarjaotteluissa, kaikissa Region’s Cupin otteluissa sekä myös joka ainoassa harjoitusottelussa. Kettunen riisti paljon palloja, mutta onnistui hyvin myös pallollisessa pelissään.

Kettunen on Lehmon Pallon kasvatti, mutta  siirtyi Jipon toimintaan jo vuonna 2002. Kettuselle on kertynyt 9 Ykkösen ja 74 Kakkosen ottelua, joten hän tuo myös kokemusta jo valmiiksi ylemmiltä sarjatasoilta.

Jipolla on näiden edellisten sopimusten lisäksi jo voimassa olevat kauteen 2018 päättyvät sopimukset vuonna 2000 syntyneiden omien kasvattien Aleksi Nissisen ja Tuomas Kettusen kanssa. Nissinen viimeisteli menneellä kaudella Jipolle 3 maalia.

Jipolla on kasassa 10 pelaajasopimusta kaudelle 2018.

Lähde: http://jippo.fi