Hki:n ja Uudenmaan piirit viestintäyhteistyöhön Lehtiyhtymän kanssa

08.2.2011

Suomen Palloliiton Helsingin ja Uudenmaan piirit käynnistävät laajan viestintäyhteistyön Suomen Lehtiyhtymä –konsernin kanssa. Piirien yhdessä julkaisema 90 minuuttia –lehti siirtyy Lehtiyhtymän tytäryhtiön Omnipress Oy:n kustannettavaksi, ja Lehtiyhtymän sanoma- ja kaupunkilehdet tehostavat jalkapallon seurantaa. Sopimukseen sisältyy myös uutistuotanto piirien yhteiseen verkkopalveluun.

Yhteistyösopimus tukee myös Helsingin ja Uudenmaan piirien alueella toimivien seurojen varainhankintaa avustamalla niitä julkaisutoiminnassa. Jalkapalloa pelaa Palloliiton Uudenmaan ja Helsingin piirien seuroissa yhteensä noin 40 000 rekisteröityä pelaajaa.

Ensimmäinen uudistunut 90 minuuttia –lehti ilmestyy huhtikuun alussa. Lehden päätoimittajaksi ja viestintäyhteistyöstä vastaavaksi tuottajaksi on nimitetty Joonas Sarelius.

Lehtiyhtymän sanoma- ja kaupunkilehdet tavoittavat Helsingissä ja Uudellamaalla noin 800 000 lukijaa.

Palloliiton Uudenmaan piirin puheenjohtaja, kansanedustaja Kari Uotila odottaa yhteistyöltä paljon. Hänen mukaansa yksi tärkeimmistä tavoitteista on jalkapalloyleisön ja harrastuksen laajentaminen.

- Jalkapallo on Suomen laajimmin harrastettu laji, ja viestinnän on suuntauduttava entistä enemmän ulospäin. Haluamme kertoa jalkapalloharrastuksesta ja jalkapallosta suurelle yleisölle myös seura- ja aluelähtöisesti eikä vain tunnettujen tähtien ja huippu-urheilun kautta. Ja tietenkin pyrimme saamaan lisää harrastajia hienon lajin piiriin, Uotila sanoo.

Lehtiyhtymä on tehnyt yhteistyötä Palloliiton Helsingin ja Uudenmaan piirien kanssa jo pitkään. Konsernin  toimitusjohtaja Jorma Hämäläinen uskoo yhteistyön laajenemisen palvelevan lukijoita isolla alueella.

- Lehtiyhtymän sanoma- ja kaupunkilehtien levikkialue kattaa parhaiten Helsingin ja Uudenmaan alueet. Reilun pelin hengessä haluamme olla tukemassa jalkapalloharrastusta ja vauhdittamassa osaltamme Suomen futista eteenpäin, Hämäläinen sanoo.

Lähde: http://helsinki.palloliitto.fi/