Herculekselle Espanjasta päävalmentaja ja viisi pelaajaa

Herculekselle Espanjasta päävalmentaja ja viisi pelaajaa

09.4.2018

Kakkosessa pelaava JS Hercules on nimittänyt päävalmentajakseen espanjalaisen Ismael Diazin. Lisäksi joukkue on tehnyt viiden Espanjasta saapuvan pelaajan kanssa sopimuksen.

Alkava kausi on Avilésissa syntyneelle 52-vuotiaalle Díazille jo 28. vuosi, kun hän työskentelee ammattilaisena jalkapallon parissa. Díaz aloitti valmennusuransa Sporting Gijónissa juniorivalmentajana vuonna 1990. Sen jälkeen mies on valmentanut useita eri seuroja Espanjassa, Portugalissa ja Kazakstanissa. Diazin meriittilistalta löytyvät muun muassa kaksi Espanjan kolmannen sarjatason mestaruutta.

Kauden 97/98 päätteeksi Díaz juhli Malagan kanssa sarjanousua Segunda Divisióniin. Sillä kaudella Malaga teki kansallisen ennätyksen, 21 ottelua putkeen ilman häviötä.

Tulevan kauden tavoitteista puhuttaessa näkemys on aika selvä.

– Nousta. Yksinkertaisesti. Ensimmäinen askel on tehdä pelaajista parempia ja toisena tulee nousu. On myös tärkeää, että teemme joukkueesta vahvan sekä kentällä että sen ulkopuolella, Díaz selventää seuran sivuilla.

Deportivo Alavesin tehtävän yhteistyön hedelmänä on poikinut myös viisi uutta pelaajaa Espanjasta. Keskuspuolustajat Mikel Gurrutxaga Barruetabena (s.1996) ja Joshua Julve Orellana (s. 1996) ovat molemmat pelanneet viimeksi Espanjan 4. korkeimmalla sarjatasolla; baskijuuret omaava, Eibarin kasvatti Gurrutxaga Amurrio Clubissa ja Julve Club de futbol Gavassa. Keskikentälle puolustavaan rooliin kaavailtu Jose Javier Amat Domenech (s. 1995) on pelannut viimeksi Club Atletico Ibanessa ja omaa sopivasti junnutaustaa Alicanten nimikaimaseurasta Hercules CF:stä. Hänelle on kertynyt otteluja vyölle myös Espanjan 3. korkeimmalta sarjatasolta Segunda B:stä samoin kuin hyökkäyspään pelaajalle Alain Pecharromanille (s. 1992). Hän on Real Sociedadin kasvatti, jolla on kokemusta Espanjan kenttien lisäksi Malediiveilta. Viides pelaaja on Almerian juniorikoulun läpikäynyt kolumbialaistaustainen Marco Moreno. Hän on hyökkäävä keskikenttäpelaaja ja hakee loukkaantumisten jälkeen uutta nousua uralleen.

Lähde: http://jshercules.com