U19-tytöt kokivat pettymyksen - EM-kisapaikka mureni yliajalla

09.4.2019

Suomen U19-tyttöjen (2000) unelma EM-lopputurnauksesta mureni tuomarin määräämällä lisäajalla tulleeseen 2-2 -tasoitusmaaliin ottelussa Sveitsiä vastaan. Belgia pelasi samaan aikaan 2-2 -tasapelin Puolan kanssa ja eteni maalierolla heinäkuussa Skotlannissa pelattavaan EM-lopputurnaukseen.

Sveitsi-ottelu alkoi Suomen osalta epäonnisesti, kun epäonnistunut alaspäin syöttö meni omaan maaliin 11. minuutilla.

Suomi ei tuosta maalista hätkähtänyt vaan tuli tasoihin vain kolme minuuttia myöhemmin Oona Sirenin toimesta.

Sirenillä oli loistava tilaisuus viedä Suomi johtoon juuri ennen taukoa, mutta hänen rangaistusalueen rajalta lähtenyt laukauksensa osui tolppaan.

Toisella puoliajalla ratkaisun paikkoja tuli lähes liukuhihnalta. Usempikin läpiajo Suomella oli, mutta onni ei ollut myötä. Sveitsilläkin toki oli omat saumasa, parhaan niistä hukkasi 68. minuutilla Tyara Buser.

Ottelun 84. minuutilla Siren pääsi laukomaan läheltä, mutta ylärima esti maalin syntymisen.

Suomen toinen maali tuli minuutti ennen täyttä aikaa. Emmaliina Tulkki sai Sireniltä syötön maalin eteen ja Tulkin laukaus painui maalivahdin käsien kautta verkkoon.

Sveitsi juotti Suomelle katkeraa kalkkia, kun Svenja Fölmli ehti maalaamaan juuri ennen pelin päättymistä suomalaispelaajasta tulleen kimmokkeen avulla. Tämä maali siis murensi Suomen toiveet jatkopaikasta.

- Tämä oli todella iso pettymys. Harmittaa ihan älyttömästi tyttöjen puolesta, maajoukkuevalmentaja Marianne Miettinen sanoi.

Suomi saalisti pelaamistaan kolmesta ottelusta lohkovoittaja Belgian tavoin viisi pistettä.

- Sveitsi taitaa olla tämän ikäluokan Euroopan rankingissa kahdeksas ja Belgia yhdeksäs. Tasapäiset pelit pelasimme molempia vastaan. Siitä voimme olla ylpeitä, Miettinen totesi.

Sveitsi-Suomi 2-2 (1-1)
11. min 1-0 oma maali
14. min 1-1 Oona Siren
89. min 1-2 Emmaliina Tulkki
90+2. min 2-2 Svenja Fölmli