U19-tytöille kirvelevä tappio

06.4.2017

Suomen U19-tytöt kärsi Irlannissa pelattavissa EM-jatkokarsinnoissa karvaan 1-2 -tappion Skotlannille.

Tiistaina Ukrainan 5-0 -voittanut Suomi aloitti ottelun terävästi ja jo ensimmäisellä puoliajalla oli useita maalipaikkoja. Kylmä suihku tuli heti toisen puoliajan alkuun, sillä Skotlanti osui kolme minuutin pelin jälkeen. Asialla oli Carla Boyce, joka puski laidalta tulleen keskityksen verkkoon.

Vain neljä minuuttia takaiskusta, niin Suomi kolisutteli jo maalikehikoita Roosa Toivasen toimesta. Perään Nea Lehtola oli lähellä onnistua, mutta vielä ei uponnut.

Suomen paine tuotti tulosta 56. minuutilla, kun Emmaliina Tulkki onnistui Jutta Rantalan antamasta kulmapotkusta.

Skotlanti meni uudemman kerran johtoon pelin 72. minuutilla. Erin Cuthbert onnistui tuolloin rangaistuspilkulta.

Lopussa Suomi teki kaikkensa saadakseen pelin tasoihin ja pelasi jopa yhden alakerralla, mutta Skotlanti kesti. Maaliviivaa lähemmäksi maalia eivät suomalaiset palloa saaneet.

- Skotlannin valmentaja totesi pelin jälkeen, että he eivät ehkä ansainneet voittoa. Mutta kyllä sen silloin ansaitsee, kun tulos sen kertoo, Suomen valmentaja Marianne Miettinen tuumi.

- Tytöt pelasivat hyvää futista. Tuntuu todella pahalta heidän puolestaan, Miettinen sanoi.

Suomen päätöspeli on sunnuntaina Irlantia vastaan.

- Jatkopaikka ei ole enää omissa käsissä. Lähdemme tekemään siihen otteluun vain omaa suoritustamme, Miettinen huomautti.

Suomi-Skotlanti 1-2 (0-0)
51 min. 0-1 Carla Boyce
56 min. 1-1 Emmaliina Tulkki
72 min. 1-2 Erin Cuthbert (rp.)