U19-pojat tuplamaaotteluun Montenegroa vastaan nimetty

U19-pojat tuplamaaotteluun Montenegroa vastaan nimetty

24.5.2018

EM-kotikisoihin valmistautuva U19-maajoukkue kohtaa Montenegron Eerikkilässä 2. ja 4. kesäkuuta.

Suomen joukkue jatkaa valmistautumistaan heinäkuussa pelattavaan EM-lopputurnaukseen maaotteluleirillä kesäkuun alussa. Juha Malisen suojatit kohtaavat Montenegron U20-maajoukkueen kahdesti.

Leirin alku menee päällekkäin Veikkausliigan kierroksen kanssa, joten osa pelaajista saattaa saapua Eerikkilään vasta liigaottelunsa jälkeen.

- Olen käynyt Veikkausliigavalmentajien kanssa oikein hyvähenkisiä keskusteluja. He kaikki tukevat projektiamme. Leirimme menevät liigakierrosten kanssa päällekkäin, emmekä voi vaatia pelaajia. Joukkueen saaminen ensimmäiseen otteluun 2.6. on erittäin haastava tehtävä, Malinen toteaa Palloliiton sivuilla.

- Korostan kuitenkin, että keskustelut ovat olleet hyviä. Pelaajat haluavat pelata näitä otteluita ja valmistautua kisoihin. Montenegron ehto Suomeen tulemiseen oli kaksi ottelua. 4.6. meillä on sitten varmasti jo koko ryhmä kasassa.

Malinen on valinnut ryhmäänsä muutamia uusia nimiä. Tuure Mäntynen palaa ryhmään, kun taas vuonna 2001 syntyneet Anssi Suhonen ja Maximo Tolonen on kutsuttu tämän ikäluokan mukaan ensimmäistä kertaa. Suhonen kuntoutuu vielä loukkaantumisesta ja osallistuu leirillä vain harjoituksiin, ei otteluihin.

U19-pelaajat ovat saaneet suomalaisissa seurajoukkueissaan kevään aikana paljon vastuuta ja esiintyneetkin hyvin. Myös ulkomailla pelaavista moni on ollut vahvassa vireessä.

- Saimme huhtikuun alun Sveitsi-maaotteluista paljon hyviä signaaleja ja seurajoukkueissa on tapahtunut paljon hienoja asioita. Marcus Forss muun muassa teki Brentfordin B-joukkueessa päättyneellä kaudella 21 maalia. Hän tulee osallistumaan tälle leirille, mutta on meidän mukana seuraavan kerran vasta kisoissa. Marcus pääsee Brentfordin edustusjoukkueen pre-seasonille heti alusta asti, joka on tärkeää. Me haluamme ehdottomasti huomioida yksilöiden tarpeet.

- Suomessa nuoret ovat tehneet suorastaan maihinnousun. Todella moni U19-pelaajista, Tikkasen Villestä (SJK) lähtien, on raapinut isoja minuutteja ja isoa roolia. Olemme joutuneet miettimään paljon puolustus- ja maalivahtiasioita, mutta nyt meillä on myös kaksi erittäin hyvässä tikissä olevaa maalivahtia. Edessä on pari mielenkiintoista kuukautta ennen kisoja, kevään aikana on tapahtunut paljon positiivisia asioita, luotsi kehuu.

Suomen ottelut:
2.6. klo 18.30 Suomi-Montenegro U20
4.6. klo 14.00 Suomi-Montenegro U20

Suomen joukkue
Miika Töyräs KuPS
Rasmus Leislahti HJK
Tuure Mäntynen 1.FC Kaiserslautern
Kristian Heinolainen PS Kemi
Miko Virtanen Aberdeen FC
Juho Hyvärinen RoPS
Valtteri Vesiaho HJK
Paavo Voutilainen FC Lahti
Ville Tikkanen SJK
Kalle Katz HJK
Teemu Jäntti FC Lahti
Anssi Suhonen Hamburger SV
Abukar Mohamed S.S. Lazio
Jaakko Oksanen Brentford FC
Maximo Tolonen SJK
Saku Ylätupa AFC Ajax
Albion Ademi FC Inter
Joel Mattsson IFK Mariehamn
Timo Stavitski SM Caen
Eetu Vertainen HJK
Marcus Forss Brentford FC
Tobias Fagerström Hamburger SV

Lähde: www.palloliitto.fi