U19-maajoukkueelle voitto Slovakiasta - "Hyvä tulos hyvällä pelillä"

09.9.2019

U19-poikien maajoukkue nappasi maanantaina revanssin Slovakiasta voittamalla kaksoismaaottelun toisen osan maalein 2-1 (1-0).

Ottelu yli 700-päistä yleisöä hellineessä lämpimässä syysillassa Kauniaisissa alkoi tasaisissa merkeissä, vaikka Julius Schmid Suomen maalilla joutui torjumaan Sebastian Gembickyn laukauksen pienestä kulmasta. Alun jälkeen Suomi alkoi nopeasti saada otetta pelistä paremmin.

Parin puolittaisen maalipaikan jälkeen Suomi pelasi 19. minuutilla hyvän syöttökuvion, joka vapautti Jeremiah Strengin rangaistusalueella. Streng laukoi terävästi, mutta Viliam Hynek Slovakian maalilla torjui. Paluupallossa oli kuitenkin ensimmäisenä Kevin Larsson, joka sijoitti varmasti Suomelle johtolukemat.

Suomi piti jatkossakin enemmän palloa, mutta Slovakia iski ajoittain vastahyökkäyksillä. Laukaukset kuitenkin viuhuivat hyvistäkin paikoista ohi Schmidin maalin. Suomi oli sen sijaan erittäin lähellä lisätä johtoaan. Anssi Suhonen laukoi ensin vapaapotkusta vaarallisesti, mutta Hynek torjui. 40. minuutilla Suhonen täräytti todellisen pommin reilusta 20 metristä, mutta ylärima pelasti Slovakian toiselta takaiskulta.

- Alku oli meiltä hyvä. Ensimmäiset 30-35 minuuttia saimme riistoja ja saimme painetta. Pojat olivat todella hyvin mukana pelissä. Ihan jakson lopussa sitten vähän tasaantui, päävalmentaja Kai Nyyssönen kertasi.

Tauon jälkeen peli haki hiukan uomiaan, mutta Suomi iski hienosti 52. minuutilla. Oliver Antmanin erinomainen riisto hyökkäysalueella vapautti Larssonin, joka löysi täysin vapaana olleen Strengin, joka laukoi pallon varmasti maaliin.

Kahden maalin johdossa Suomi joutui hiukan antamaan pelinhallintaa Slovakialle, joskaan varsinaisia vaaranpaikkoja Schmidin maalilla ei nähty, kunnes Patrik Ilko nousi vahvasti vasemmalta ja löysi syötöllään Patrik Myslovicin, joka pääsi laukomaan ja pallo painui pelaajien välistä maalin alanurkkaan.

Suomi puolusti kuitenkin johtoaan varmasti ja suurempaa hätää ottelun lopussa ei ollut ja näin tuloksena oli maukas revanssi Sauvossa kärsitystä 0-1-tappiosta.

- Vaihdoilla saimme tuoreita jalkoja kentälle. Koko joukkue oli hyvin mukana pelissä ja hienoa, että saimme nyt myös onnistumisia. Hyvin joukkue näytti pystyvänsä nostamaan tasoaan edellisottelusta, Nyyssönen kiitteli.

- Tällä tasolla meidän pitää pystyä pelaamaan myös karsinnoissa. Slovakia on kova joukkue ja tämä oli hyvä tulos hyvällä pelillä hyvän yleisön edessä. Jokainen halusi tänään näyttää taistelevansa paikasta marraskuun karsintajoukkueessa.

U19-pojilla on edessä vielä kansainvälinen turnaus Valkeakoskella lokakuussa ennen karsintoja.

- Siellä viimeistään rakennetaan karsintajoukkue sitten, mutta täältä saatiin hyvin näyttöjä monelta pelaajalta.

Suomi – Slovakia 2-1 (1-0)
19. 1-0 Kevin Larsson
52. 2-0 Jeremiah Streng
73. 2-1 Patrik Myslovic