U18 otti revanssin Kyproksesta

U18 otti revanssin Kyproksesta

26.3.2018

U18-poikien maajoukkue pesi kasvonsa kahdessa päivässä hienosti ja otti sunnuntaina 2-0 (0-0) -voiton Kyproksesta Nikosiassa.

Suomi tuli peliin aivan toisella ilmeellä kuin 0-4-tappioon päättyneessä perjantaisessa kohtaamisessa. Pallonhallinta oli avausjaksolla suhteellisen selkeästi Suomella ja sekä Jyri Kiurulla että Jusif Alilla oli paikat iskeä johtomaali. Paras paikka osui 31. minuutilla Niklas Jokelainen, joka pääsi laukomaan suoraan kulmapotkukeskityksestä, mutta Kyproksen puolustus pelasti maaliviivalta.

Kyproksellakin oli pari paikkaa vastaiskuista, mutta Suomen puolustus selvitti nämä mallikkaasti ja tauolle mentiin 0-0-lukemissa.

Tauon jälkeen suomalaisilla painoi selkeästi jaloissa ja Kypros otti pelin hallintaansa painaen sen väkisin Suomen maalille, jossa Joona Tiainen sai kahdesti venyä komeasti pitääkseen maalinsa puhtaana. Tiaisen hienot torjunnat sytyttivät Suomen uudelleen ja peli alkoi kääntyä reilun tunnin kohdalla.

Tulosta tuli 73. minuutilla, kun Ali antoi vapaapotkun rangaistusalueen taka-alueelle ja Johannes Kytilä laukoi pienestä kulmasta pallon suoraan Kyproksen maalin alakulmaan.

Maali nosti Suomen itseluottamusta selvästi ja vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin nopean keskialueen riiston jälkeen Eetu Pellikka pelattiin läpi, Kyproksen maalivahti tuli vastaan ja lanasi Pellikan nurmen pintaan rangaistuspotkun arvoisesti. Jokelainen asettui 11 metrissä pallon taakse ja laukoi varmasti numeroiksi 2-0. Lopun Suomi piti pelin hallussaan ja varmisteli voittonsa.

- Nyt pojat pistivät itsensä likoon. Kypros heitti toisella jaksolla kaikki parhaat pelaajansa kentälle ja halusi todella voittaa. Tämä oli loistava tulos, mutta loistavaa oli ennen kaikkea asenne ja sen muutos perjantaista. Ei voi olla kuin ylpeä pojista, päävalmentaja Kai Nyyssönen kiitteli Palloliiton sivuilla.

- Erityisesti pitää nostaa esille Joona Tiainen, joka oli hyvä niillä hetkillä kun häntä tarvittiin. Samoin koko puolustuslinja pelasi hyvin, mutta kehut ansaitsee koko joukkue.

Nyyssönen painotti kuitenkin, että sunnuntain esitys ei pyyhi pois perusongelmaa, joka oli perjantain ottelussa ja näkyi nytkin väsymisenä toisen jakson alussa.

- Tämä oli se tasonnosto mitä vaaditaan, että näissä peleissä pärjää. Fysiikkavalmentaja Niklas Virtaselta tuli jo viestiä, että pelaajat olivat koko ajan ihan äärirajoilla ja tätä varmasti käydään nyt seurajoukkueitten kanssa tarkkaan läpi, Nyyssönen sanoi.

- Kun tällaisiin otteluihin tullaan, pitää olla alusta alkaen siinä tilassa kuin mitä näissä vaaditaan. Tämä ottelu oli kuitenkin ehdottomasti positiivinen päätös tälle leirille.

Kypros - Suomi 0-2 (0-0)
73. 0-1 Johannes Kytilä
82. 0-2 Niklas Jokelainen rp.

Suomen kokoonpano:
12 Joona Tiainen
2 Mikael Almen >> 62. 3 Arttu Kotanen
4 Johannes Kytilä (C)
5 Sami Nissinen
6 Eemeli Virta >> 62. 15 Vertti Lepo
7 Jyri Kiuru
8 Jesper Karlsson
9 Eetu Pellikka >> 83. 13 Roope Huhtala
10 Niklas Jokelainen
11 Jusif Ali
16 Jean-Claude Mabinda

Vaihdossa:
1 Otto Huuhtanen

Ei kokoonpanossa:
14 Tariq Kazi
17 Akseli Ollila
18 Mosawer Ahadi

Lähde: www.palloliitto.fi