(C) Kymppipaikka.fi

U17-tyttöjen joukkue EM-lopputurnaukseen nimetty

03.5.2018

Suomen joukkue Liettuassa 9.-21. toukokuuta pelattaviin alle 17-vuotiaiden tyttöjen EM-kisoihin on nimetty.

Päävalmentaja Marko Saloranta nimesi joukkueensa Eerikkilässä pidetyn viimeistelyleirin päätöspäivänä. Joukkueeseen valittiin 18 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia.

Suomelle jatkokarsinnassa maaliskuun lopulla upeasti EM-kisapaikan saavuttaneen joukkueen kokoonpanoon on lopputurnaukseen tehty kaksi muutosta. Emma Varmanen palaa joukkueeseen ja Alma Forstén debytoi maajoukkueessa.

- Tässä ikäluokassa meillä on ihannetilanne, koska jokaiselle pelipaikalle on tarjolla todella eri tyyppisiä pelaajia. Osa pelaajista myös muuntautuu erilaisiin rooleihin. Se on ollut läpi matkan ikäluokan vahvuus ja siksi olemme nyt kisoissa, Saloranta taustoittaa valintoja Palloliiton sivuilla.

- Jo EM-jatkokarsinnassa vaihtopelaajat ratkoivat otteluita meille, mistä kirkkaimpana esimerkkinä Skotlantia vastaan vaihdosta sisään tulleen Jenna Topran hattutemppu. Sama toimii myös puolustussuuntaan, tarjolla ei ole vain tuoreita jalkoja vaan aidosti erilaisia vahvuuksia, Saloranta kertoo.

- Joukkuetta leimaa pelin ymmärtäminen. Mukana on pelaajia, jotka ovat tottuneet pelaamaan peliä pallonhallinnan kautta. Pystymme hyökkäämään monipuolisesti, mikä on arvokas vahvuus.

Suomi pelaa EM-kisojen lohkossa A ja kohtaa avausottelussaan 9. toukokuuta Saksan. 12. päivä vastassa on Liettua ja alkulohkon päätöspelissä 15. toukokuuta vastustajaksi asettuu Hollanti. Lohkossa B pelaavat Puola, Espanja, Italia ja Englanti.

Molemmista lohkoista kaksi parasta etenee välieriin ja finaalin lisäksi turnauksessa pelataan FIFA play-off –ottelu välierien hävinneiden kesken. Lopputurnauksen kolme parasta pääsee FIFAn U17-tyttöjen MM-lopputurnaukseen, joka pelataan marraskuun lopulla Uruguayssa.

- Joukkueen asettama minimitavoite on mennä MM-kisoihin eli EM-kisojen kolmen parhaan joukkoon. Olemme käyneet tarkkaan läpi kisojen eri vaiheita, ja valmistautuneet mahdollisesti tiellemme tuleviin erilaisiin tilanteisiin. Joukkueella on kapasiteettia suoriutua henkisesti kovista tilanteista, Saloranta sanoo.

- Venymistä se vaatii, mutta on realismia edetä alkulohkosta jatkoon. Suuri ennakkosuosikki emme ole, mutta menestyminen on mahdollista.

U17-tyttöjen EM-kisat pelataan Liettuassa 9.-21. toukokuuta.

Suomen joukkue (suluissa aiemmat seurat):
Emma Immonen PK-35 Vantaa (PK-35, TuPS)
Anna Koivunen TPS (TuPy, TuNL)
Joanna Tynnilä TiPS (VJS)
Jenna Topra TiPS (HJK, KOPSE)
Kaisa Juvonen Ilves
Ella Pesonen HJK (KP-75)
Nana Yang FC Honka (GrIFK)
Oona Siren TiPS
Emma Varmanen HJK (PK-35, VJS)
Tuuli Enkkilä Ilves (Härmä, HJS)
Jenni Kantanen Ilves (TPV, Pyry)
Emmi Siren TiPS
Aino Vuorinen FC Honka
Annika Huhta HJK (TiPS, FC Espoo, PEP)
Alma Forstén JyPK
Vilma Koivisto Piteå IF (RoPS, ONS)
Katariina Kosola HJS
Heta Olmala ONS
Dana Leskinen TSG 1899 Hoffenheim (FC Honka, GrIFK)
Eerika Appelqvist FC Honka

Lähde: www.palloliitto.fi