U17-pojat taipui Portugalille

U17-pojat taipui Portugalille

19.3.2018

U17-poikien maajoukkue päätti Madeiralla pelatun EM-jatkokarsintaturnauksen sunnuntaina. Haussa ollut lopputurnauspaikka karkasi käsistä Portugalille kärsityn 0-2-tappion myötä.

Portugali otti ohjat haltuunsa heti avauksesta lähtien, mutta Suomi pisti tiukasti kampoihin. Pelin painopiste oli kuitenkin selkeästi Suomen päädyssä ja 21. minuutilla Nuno Costa Cunhan sivuvapaapotku löysi maalin edustalta Bernardo Silvan, joka jatkoi suoraan syötöstä Noah Nurmen kautta pallon Suomen maaliin.

Portugali tuplasi johtonsa viitisen minuuttia ennen taukoa. Kulmapotkun jälkitilanteessa Pyry Hannola oli purkamassa tilannetta, kun pallo epäonnisesti osui hänen käteensä ja erotuomari osoitti rangaistuspotkua. Costa Cunha ei 11 metristä erehtynyt, vaan iski Portugalin kahden maalin johtoon.

Suomi ei luovuttanut tappioasemassa ja nosti pelaamisensa tasoa selkeästi toiselle jaksolle. Enempiä osumia ei kuitenkaan nähty ja näin Portugali sinetöi EM-lopputurnauspaikkansa yhdessä lohkovoiton vieneen Sveitsin kanssa. Suomen sijoitus lohkossa oli kolmas.

- Ensimmäinen jakso oli meiltä kehno. Jos ottelusta pelaa vain puolet - ja varsinkinkin tällaista vastustajaa vastaan - mahdollisuudet ovat aika pienet. Rohkeutta on tässä matkan varrella koko ajan korostettu, mutta emme uskaltaneet pelata tarpeeksi palloa ensimmäisellä jaksolla. Voi tietysti valmentajakin miettiä mikä vaikutus sillä oli, että muutimme puolustamista vähän alemmas, mutta ei se saisi passivoida pelaamista kuitenkaan, päävalmentaja Erkka V. Lehtola mietti Palloliiton sivuilla.

Suomen peliä vaikeutti vielä Anssi Suhosen loukkaantuminen avausjakson loppupuolella. Nousu peliin mukaan tauon jälkeen oli Lehtolan mukaan kuitenkin positiivinen asia.

- Toiselle jaksolle tuli näkyvä ryhtiliike. Puolustuksen prässi parani, panimme itsemme likoon kaksinkamppailuissa ja kadoksissa ollut pelirohkeus löytyi. Tulimme peliin mukaan ja näytimme että pystymme parempaan.

Hiukan jäi hampaankoloon, mutta tuloksessa ei Lehtolan mukaan lopulta ollut kuitenkaan jossittelemisen aihetta.

- Vähän halpa erikoistilannemaali - eikä ensimmäinen tässä turnauksessa - ja hiukan lahjana saatu rankkari. Eivät ne kuitenkaan isoa kuvaa muuta, sen verran olimme vastaanottavana osapuolena, että noita tulee väistämättä.

- Kaikki kunnia Portugalille. Se on maailmanluokan joukkue ja parempi joukkue tästä jatkoon meni.

Toisen jakson tasonnoston lisäksi Lehtola antoi erityistunnustuksen maalivahti Viljami Sinisalolle.

- Hän otti sellaiset kolme todella kovan luokan torjuntaa ja piti meitä pelissä vielä mukana, Lehtola kehaisi.

Suomi - Portugali 0-2 (0-2)
21. 0-1 Bernardo Silva
36. 0-2 rp. Nuno Costa Cunha

Suomen kokoonpano:
1 Viljami Sinisalo 
2 Noah Nurmi (C)
3 Saku Heiskanen  >> 53. 7 Kevin Larsson  
4 Matias Rale 
5 Benjamin Hiekkanen (var.)
6 Oskari Sallinen  >> 75. 13 Jeremiah Streng 
8 Maximus Tainio
9 Terry Ablade 
10 Anssi Suhonen  > 32. 11 Pyry Hannola 
14 Maximo Tolonen 
15 Otto Ollikainen 

Vaihdossa:
12 Julius Schmid 
16 Joel Laitinen 
17 Elias Mastokangas 
18 Anton Tuominen 
19 Arlind Sejdiu 
20 Julius Tauriainen

Lähde: www.palloliitto.fi