U17-pojat komeaan voittoon Ruotsista

U17-pojat komeaan voittoon Ruotsista

08.8.2018

U17-poikien avoin PM-turnaus Färsaarilla jatkui komeasti, kun Ruotsi kaatui alkulohkon toisessa ottelussa tiistaina selvin lukemin 4-1 (3-0).

Suomi oli tehnyt melkoisesti muutoksia avaukseen sitten Tanskaa vastaan pelatun avausottelun, mutta ryhmän laajuus näkyi selvästi ja ote oli Suomella käytännössä alusta alkaen.

Tulosta syntyi myös nopeassa tahdissa. Martin Salin ajoi vasemmalta sisään Ruotsin puolustusalueelle ja laukoi Suomen 1-0-johtoon.  Suomen toista maalia edelsi hyvä hyökkäys, jossa oikealla laidalla Juho Ojanen ja Lauri Kesti rakensivat paikan Salinille, joka iski ottelun toisen maalinsa.

Vielä ennen taukoa Santeri Väänänen ehti pamauttaa vapaapotkun ylärimaan kunnes hyökkäys vasemmalta Salinin kautta toi pallon Nooa Laineelle, joka laukoi suoraan ensimmäisellä kosketuksella taukonumerot 3-0.

Toinen jakso jatkui Suomen hallinnalla ja Roope Kantolan kulmapotku vasemmalta löysi Pyry Lampisen, joka puski taka-alueelta ensimmäisen maajoukkuemaalinsa. Ojanen pääsi vielä kolisuttamaan ylärimaa ennen kuin Ruotsi sai hiukan lohtua lopussa kavennuksen myötä.

- Tämä oli todella ehjä peli meiltä. Ihan lopussa ote vähän herpaantui, mutta sen ei pidä antaa himmentää kokonaiskuvaa, päävalmentaja Erkka V. Lehtola kertasi tyytyväisenä Palloliiton sivuilla.

- Numerot eivät valehtele tällä kertaa. Lämmittää valmentajaakin, kun tällainen tulos ja peli ovat linjassa keskenään. Tämä oli iso onnistuminen meille kaikkiaan. Vaikka vaihdoimme 8 pelaajaa edellisen ottelun avauksesta, niin tämä osoitti että meillä on paljon hyviä pelaajia. Kaikki tänään kentälle tulleet onnistuivat erittäin hyvin.

Suomi kohtaa lohkovaiheen viimeisessä ottelussaan torstaina Pohjois-Irlannin ja voitto veisi Suomen vähintään erittäin lähelle finaalipaikkaa. Tanska on ennen viimeisiä otteluita tasapisteissä Suomen kanssa, mutta huonommalla maalierolla.

- Nyt on tosi kiva lähteä torstain otteluun. Tämä ilta vähän fiilistellään ansaitusti, mutta heti aamusta alkaa valmistautuminen Pohjois-Irlannin kohtaamiseen, Lehtola painotti.

Ruotsi - Suomi 1-4 (0-3)
0-1 Martin Salin
0-2 Salin
0-3 Nooa Laine
0-4 Pyry Lampinen
1-4

Lähde: www.palloliitto.fi