U17-poikien maajoukkue EM-jatkokarsintaan valittu

U17-poikien maajoukkue EM-jatkokarsintaan valittu

23.2.2018

U17-poikien (2001) maajoukkue pelaa maaliskuun puolivälissä EM-jatkokarsinnoissa Portugalissa. Päävalmentaja Erkka V. Lehtola on nimennyt joukkueeseen 14 pelaajaa, loput kuusi julkaistaan alkuviikosta.

Suomen joukkue matkaa Madeiralle keskiviikkona 8. maaliskuuta. Ensimmäinen peli Sveitsiä vastaan on ohjelmassa sunnuntaina 12.3. Lohkon muut joukkueet ovat Slovakia ja Portugali.

Erkka V. Lehtola haluaa tarkkailla jäljellä oleviin paikkoihin pelaajia vielä viikonlopun yli.

- Meillä on useampiakin pelaajia, jotka ovat olleet paljon mukana tai ovat muuten juuri nyt todella mielenkiintoisia pelaajia, joiden pelikuntoa haluamme vielä tarkastaa. Tällaiseen turnaukseen ei voi montaa puolikuntoista ottaa mukaan, Lehtola kertoo Palloliiton sivuilla.

Suomi avaa urakan Sveitsiä vastaan. Joukkueet kohtasivat viimeksi syyskuussa 2017, jolloin Sveitsi vei voiton puhtaasti 6-0-lukemin.

- Meillä on sekä kentällä että sen ulkopuolella todella energisiä ja eloisia pelaajia, jotka uskovat itseensä. Olen sata varma, että kun Sveitsi-peli alkaa, niin meillä on hyvä draivi päällä ja täysi mahdollisuus saavuttaa tulosta siitä pelistä.

- Terveystilanteemme joukkueessa on hyvä ja uskon, että voimme pärjätä avauspelissä ja sitä myöten koko turnauksessa. Olemme odottaneet tätä jo Kotkasta lähtien, kun syksyllä paikan saimme. Nyt h-hetki alkaa olla lähellä, joten intoa ja virtaa riittää. Ehdimme valmistautua paikan päällä peleihin kolme päivää ja se on mielestäni aivan riittävästi, Lehtola avaa.

Ikäluokan EM-lopputurnaus pelataan toukokuussa Englannissa.

Suomen ohjelma:
12.3. klo 14 Sveitsi-Suomi, Estádio da Madeira (Funchal)
15.3. klo 14 Suomi-Slovakia, Estádio Municipal de Machico (Machico)
18.3. klo 16 Suomi-Portugali, Estádio do Maritimo (Funchal)

Valitut 14 pelaajaa Suomen joukkueeseen ovat:
Viljami Sinisalo FC  Espoo
Julius Schmid SpVgg Unterhaching
Otto Ollikainen HJK
Noah Nurmi Esbjerg fB
Benjamin Hiekkanen VIFK
Matias Rale FC Honka
Saku Heiskanen TSG 1899 Hoffenheim
Anssi Suhonen Hamburger SV
Maximus Tainio Tottenham Hotspur FC
Oskari Sallinen FC Groningen
Pyry Hannola FC Midtjylland
Elias Mastokangas FC Inter
Maximo Tolonen SJK
Terry Ablade FC Jazz

Lähde: www.palloliitto.fi