U17-maajoukkue lohkovoittoon!

U17-maajoukkue lohkovoittoon!

03.10.2017

U17-pojat päättivät EM-alkukarsinnat 4-0-voittoon Färsaarista. Tulos tarkoitti samalla, että Suomi voitti neljän maan lohkonsa.

Suomi avasi turnauksen maalittomalla tasapelillä Islantia vastaan. Venäjä kaatui lauantaina 1-0 ja Färsaaret tiistaina 4-0. Maximo Tolonen osui Venäjää vastaan. Elias Mastokangas ja Terry Ablade tekivät kaksi osumaa mieheen Färsaaria vastaan.

Päävalmentaja Erkka V. Lehtola oli äärimmäisen tyytyväinen ja ylpeäkin omiensa suorituksesta.

- Tiesimme, että Islanti on ikään kuin päävastustajamme, joten ensimmäisessä pelissä oli siinä mielessä paineita. Tiesimme, että pelistä pitää saada tulosta. Meillä oli pitkiä hyviä jaksoja, mutta myös hankalia. 0-0 ei ollut paras mahdollinen tulos, mutta en ollut pettynyt, Lehtola kommentoi.

- Venäjä-voitto oli meiltä huippuonnistuminen monellakin tavalla. Vaikka Venäjä hävisi lopulta tänäänkin, niin heillä on mielestäni todella hyviä yksilöitä. Färsaaria vastaan teimme aika monta vaihtoa avaukseen, mutta uudet pelaajat ottivat hyvin vastuuta, eivätkä menneet piiloon silloin kun piti olla esillä. Olen tähän tilanteeseen monella tavalla hyvin tyytyväinen.

Suomen joukkue on pelannut vuoden aikana kovia maaotteluita ja kärsinyt suurilukuisiakin tappioita. Juuri siksi onnistumiset tärkeässä paikassa maistuvat vielä arvokkaammilta.

- Meillä on ollut oikeasti tiukka vuosi, melkein herkistyn, kun ajattelen tilanteita, missä olemme olleet. Teemme töitä nuorten miesten kanssa, joten tämä on pelaamisen ja elämisen opettelua. Meille on tullut isoja notkahduksia ja isoja nousuja. Olemme uineet välillä syvissä vesissä ja puhuneet syvällisiä.

- Ne pitää tietysti nähdä oppimispaikkoina. Meillä on myös fiksu ryhmä aikuisia, jotka ovat osanneet suhtautua asioihin oikein. Tulokset pitää aina laittaa mittasuhteisiin, myös nämä hyvät tulokset. Olemme vielä kaukana lopputurnauspaikasta. On hienoa mennä jatkokarsintaan, työnteko jatkuu. Näen, että matkamme on ollut jo nyt todella arvokas, luotsi kehui.

Färsaaret-Suomi 0-4 (0-2)
6' 0-1 Elias Mastokangas
32' 0-2 Terry Abblade
48' 0-3 Mastokangas rp.
55' 0-4 Ablade

Suomen kokoonpano:
1 Viljami Sinisalo FC Espoo
2 Noah Nurmi (C) KäPa
5 Benjamin Hiekkanen VIFK
9 Terry Ablade FC Jazz
10 Anssi Suhonen Hamburger SV
11 Pyry Hannola FC Midtjylland ->> 61. 8 Maximus Tainio Tottenham Hotspur FC
14 Juho Ojanen FC Honka ->> 57. 6 Oskari Sallinen FC Groningen
15 Otto Ollikainen HJK
16 Joel Laitinen PEPO
17 Elias Mastokangas FC Inter
20 Julius Tauriainen HJK ->> 69. 19 Maximo Tolonen FC Honka

Lähde: www.palloliitto.fi