Odeb Malolo teki Suomen voittomaalin. (Kuva: Kymppipaikka.fi / Salttu Forsström)

U17-maajoukkue kaatoi Slovenian

29.4.2014

Suomen alle 17-vuotiaiden (1.1.1997) poikien maajoukkue kohtasi Slovenian vieraissa. Suomi otti vakuuttavan esityksen jälkeen 2-1 (1-1)-voiton. 

Suomi aloitti ottelun heti vahvasti ja ensimmäinen maalipaikka tuli ensimmäisellä minuutilla, mutta Calvin N’Sombo ei onnistunut ohjaamaan palloa maaliin muutamasta metristä. Kovin kauaa avausmaalia ei tarvinnut kuitenkaan odottaa, kun viidennellä minuutilla Suomi onnistui maalinteossa. Toni Sjöstedt voitti kaksinkamppailun päätyrajan tuntumassa ja syötti maalin edessä täysin vapaana olleelle Oskari Jakoselle, jolla oli helppo työ siirtää pallo tyhjään maaliin. Yhdeksännellä minuutilla Jakonen toimi tarjoilijana, kun hän pudotti rinnallaan pallon Odeb Malololle, jonka laukauksen maalivahti Luka Janzekovic kuitenkin nappasi alanurkasta.

Suomen vahvan alun jälkeen Slovenia sai hiljalleen otetta ja oli lähellä tasoitusta 23. minuutilla. David Skrbec pääsi aivan vapaasti maalin edestä kokeilemaan, mutta Tomi Mikkelson esitti erinomaisen reaktiotorjunnan. Harid Dedic pääsi vielä jatkopallolle, mutta Mikkelson ehti jälleen eteen. Slovenia nousi kuitenkin tasoihin pari minuuttia myöhemmin, kun Luka Petek puski vapaapotkusta pallon verkkoon.

Suomelle tuli puoliajan lopussa hieman jobinpostia, kun hyvin pelannut Sjöstedt jouduttiin vaihtamaan loukkaantumisen takia pois. Hänen tilalleen juoksi Jimi Riikonen, joka oli lähellä viedä Suomi lisäajalla johtoon, mutta rangaistusalueen sisältä lähtenyt kuti kilpistyi Suomen epäonneksi tolppaan.

Toisen puoliajan alkuun Suomi tuli jälleen vahvasti. Riikosen vapaapotkusta kehkeytyi hyvä hässäkkä Slovenian maalille, mutta Aatu Laatikainen ei saanut puolustajien estelyiden takia kunnollista laukausta aikaiseksi. Vajaan tunnin kohdalla Skrebec pääsi kulmapotkusta puskemaan, mutta Mikkelson venyi huipputorjuntaan.

Suomi hallitsi kenttätapahtumia ja seuraava paikka osui vain hetkeä aiemmin kentälle juosseelle Driton Shalalle. Jakonen karvasi pallon pois ja keskitti maalille, mutta Shala ei onnistunut saamaan pomppivaa palloa haltuunsa ja Janzekovic nappasi pallon syliinsä. 68. minuutilla Suomi sai vapaapotkun aivan rangaistusalueen rajalta ja Malolo sijoitti pallon hienosti alakulmaan vieden Suomen ansaittuun johtoon.

Slovenia ei saanut missään vaiheessa kirivaihdetta päälle, vaan Suomi piti pelin täysin näpeissään. Kotijoukkue paras paikka tuli loppuhetkillä kulmapotkusta, mutta tasoitusyritys meni ohi.

Slovenia-Suomi 1-2 (1-1)
Suomen maalit:
5’ 0-1 Oskari Jakonen
69’ 1-2 Obed Malolo

Suomen kokoonpano
Tomi Mikkelsson HJK
Joni Mäkinen TPS ->> 56’ Olli Jalli SalPa
Joachim Böckerman HJK
Mikko Pitkänen KuPS
Axel Lönnfors KäPa
Calvin N'Sombo HJK ->> 64’ Driton Shala FC Lahti
Obed Malolo HJK C
Aatu Laatikainen KuPS
Toni Sjöstedt FC Honka ->> 39’ Jimi Riikonen Novara Calcio
Oskari Jakonen FC Midtjylland ->> 70’ Behar Zymberi HJK
Aleksis Lehtonen JJK ->> 76’ Santtu Toiviainen HJK

Vaihdossa:
Paavo Valakari SJK
Lauri Ala-Myllymäki Ilves

Lähde: www.palloliitto.fi