U16-tytöt voittivat Venäjän

U16-tytöt voittivat Venäjän

11.10.2017

Suomen alle 16-vuotiaat tytöt voittivat Valkeakoskella Venäjän 3-2 (1-0).

Ottelun alku oli nuorelle kotijoukkueelle vaikea ja vuotta vanhemmat venäläiset loivat painetta Suomen maalille. Viiden minuutin shokin jälkeen Suomi sai pelistä otetta ja painopiste kääntyi toiseen päätyyn.

Ensimmäisellä puoliajalla Suomella oli lopulta useitakin maalipaikkoja, mutta vain yksi yritys upposi. Annika Huhta pamautti pallon Venäjän verkkoon rangaistusalueen sisältä.

Toisella puolikkaalla Venäjä kiinnitti entistä enemmän huomiota Suomen pelin moottoriin, Vilma Koivistoon. Ensimmäisellä puoliajalla Koivosto sai pyörittää peliä rauhassa, mutta nyt häntä vartioitiin huomattavasti tiukemmin.

Venäjä tuli tasoihin yläriman kautta uponneella kaukolaukauksella ja Venäjän toinenkin maali oli kaukolaukaus, mutta Suomi ei tuostakaan hätääntynyt.

Suomi otti nopeasti ohjat uudemman kerran käsiinsä. Jennyfer Myllykoski kaadettiin rangaistusalueella ja Koivisto pisti pallon pilkulta verkkoon. Vaihdosta kentälle tullut Riikka Lilja teki kymmenisen minuuttia ennen loppua vahvan nousun ja petasi ratkaisun paikan Myllykoskelle.

- Ensimmäisen viisiminuuttisen olimme hieman ihmeissämme, mutta sen jälkeen ote oli meillä, maajoukkuevalmentaja Marko Saloranta kiitteli.

- Etenkin ensimmäisellä puoliajalla olisimme voineet tehdä enemmän maaleja, Saloranta huomautti.

Suomi suoritti ottelussa vain kaksi vaihtoa.

- Se oli tarkoitus, että jokainen saisi pelata mahdollisimman pitkään. Nyt vaihdossa olleet saavat sitten vastuuta seuraavassa pelissä, Saloranta sanoi.

Maat kohtaavat uudemman kerran Valkeakoskella torstaina.

Suomi-Venäjä 3-2 (1-0)
38 min. 1-0 Annika Huhta
62 min. 1-1
67 min. 1-2
69 min. 2-2 Vilma Koivisto rp.
79 min. 3-2 Jennyfer Myllykoski

Suomen kokoonpano
1 Aino-Kaisa Kainulainen JyPK 
2 Saara Ruotsalainen Klubi-36
3 Alina Koulik EuPa 
4 Suvihelmi Oksanen KaaPo 
5 Ella Burton VJS 
15 Vilma Koivisto RoPS (C)
7 Iida Mykkänen Ilves 
8 Annika Huhta HJK 
20 Noora Hämäläinen Ilves -> 75. 19 Riikka Lilja JyPK 
9 Jennyfer Myllykoski SeMi -> 84. 13 Elina Mankki Sudet 
11 Jessica So TPV

Lähde: www.palloliitto.fi