U16-tytöt nimetty avoimeen PM-turnaukseen

U16-tytöt nimetty avoimeen PM-turnaukseen

16.6.2017

Alle 16-vuotiaiden (2001) tyttöjen avoin PM-turnaus pelataan kesä-heinäkuun vaihteessa Pohjois-Suomessa.

Päävalmentaja Marko Saloranta on nimennyt joukkueensa turnaukseen, joka tuo Suomen yleisön silmien eteen ainakin Oulussa, Raahessa ja Kemissä. Avoin PM-turnaus pelataan kahdessa neljän maan lohkossa yksinkertaisena sarjana ja päätöspäivänä ohjelmassa ovat sijoitusottelut.

- Nämä ovat viimeiset maaottelumme ennen EM-karsintoja, joten turnaus on meille todella tärkeä, Saloranta tiivistää Palloliiton sivuilla.

- Pohjois-Suomessa tehdään hyvin töitä tällä hetkellä. ONS:lta esimerkiksi on tullut pelaajia maajoukkueiden jokaiseen ikäluokkaan lähivuosina. RoPS on myös nostanut profiiliaan selvästi. Toivottavasti saamme paikalle hyvin yleisöä. Suomen pelit kiinnostavat varmasti, mutta myös toisessa lohkossa pelataan kovatasoista jalkapalloa.

Nuoret avasivat vuoden helmikuussa UEFA Development -turnauksella, jossa joukkue kohtasi Espanjan, Englannin ja Italian. Salorannan suojatit pärjäsivät kovassa paikassa hyvin. Espanja oli niukasti parempi 1-0-lukemin. Kamppailut Englantia ja Italiaa vastaan päättyivät molemmat tasapeleihin, mutta Suomi vei voitot rankkareiden jälkeen.

- Me emme olleet Englannissa vain opiskelemassa, vaan pystyimme pistämään koville joukkueille kunnolla kampoihin. Samaa odotan PM-turnaukselta, luotsi toteaa.

Suomen ottelut:
30.6. 18.30 Suomi – Islanti, Raatin stadion, Oulu
2.7. 18.30 Suomi – Ruotsi, Raahe
4.7. 18.30 Ranska – Suomi, Kemi
6.7. sijoitusottelu

Pelaajat turnaukseen:
Emma Immonen PK-35
Anna Koivunen TPS
Joanna Tynnilä TiPS
Kaisa Juvonen Ilves
Julia Rytkönen Ilves
Outi Salmijärvi JyPK
Nana Yang FC Honka
Alisa Hokkanen PU-62
Emmi Siren TiPS
Oona Siren TiPS
Vilma Koivisto RoPS
Heta Olmala ONS
Tuuli Enkkilä Ilves
Katariina Kosola HJS
Marie Mäkinen PK-35
Emma Varmanen PK-35
Aino Vuorinen FC Honka
Jenni Kantanen TPV
Aino Bergqvist FC Honka
Dana Leskinen FC Honka

Lähde: www.palloliitto.fi