U16-tytöt murskavoittoon - "Ratkaisimme pelin nopeasti"

U16-tytöt murskavoittoon - "Ratkaisimme pelin nopeasti"

15.5.2019

U16-tytöt ottivat voiton myös toisessa ottelussaan UEFA Development -turnauksessa. Liettua kaatui peräti 7-0 (5-0)-lukemin.

Suomi voitti avausottelussaan Ukrainan 2-1 ja johtaa näin turnausta ennen päätöskierrosta. Sveitsi voitti päivän ensimmäisessä kamppailussa Ukrainan 1-0 ja on niin ikään kuudessa pisteessä. Suomi ja Sveitsi kohtaavat perjantaina klo 13.

Pikkuhelmareiden keskiviikon vastus ei ollut Euroopan kovin, mutta päävalmentaja Marko Saloranta ei vähätellyt hienon tuloksen merkitystä.

- Liettua kärsi turnauksen avausottelussa Sveitsille vain 2-3-tappion. Tietysti he olivat vaihtaneet pelaajia ja niin teimme mekin, vaihdoimme koko avauksen, luotsi kertasi.

- Nostan joukkueellemme isosti hattua siitä, että olimme valmistautuneet hyvin. Pääsimme kunnon maalipaikkaan ja kuskin paikalle heti ensimmäisellä minuutilla. Tällaiset ottelut voivat olla joskus todella vaikeita. Ratkaisimme pelin nopeasti ja sen lisäksi meillä oli malttia hallita tilannetta hyökkäysalueella, mutta emme puskeneet koko ajan vain eteenpäin.

Ottelun alun ykkösnimi oli Ella Koivu, joka viimeisteli hattutempun, eli kolme maalia vain 23 minuutissa. Toinen asia minkä Saloranta nosti esille, oli joukkueen asenne tehdä töitä, vaikka voitto oli jo käytännössä varmistunut.

- Kaikki tekivät täyden työn ja aggressiivisesti joka kerta kun menetimme pallon. Sen vuoksi pääsimme puolustus päässä vähän helpommalla.

- Ella pelasi todella hyvän ottelun alusta loppuun. Tietysti maalit, mutta hän oli lisäksi koko ajan vaarallinen ja järjesteli muillekin paikkoja.

Viides ja seitsemäs maali tulivat kulmapotkuista, muut pelitilanteista. Suomen hyökkäyspelaaminen oli tänään monipuolista. Liettua haki vastahyökkäyksiä, mutta ei saanut käytännössä yhtään kunnon maalipaikkaa. Suomen puolustus pelasi niin ikään onnistuneen ottelun.

Suomi ja Sveitsi ja kohtaavat perjantaina klo 13 ja ottelu näkyy jälleen suorana Huu-tv:ssä.

- Sveitsi on lähtökohtaisesti näistä joukkueista paras, mutta odotin heiltä enemmän kuin mitä olemme täällä nähneet. Meillä on kaikki mahdollisuudet voittaa ja haluamme päästä omalle tasollemme. Saimme kovimman vastustajan viimeiseksi ja se on hyvä asia, kun suurin osa joukkueesta on pelannut täällä ensimmäiset maaottelunsa. Meidän pitää edelleen nostaa tasoamme. Pelasimme tänään paremmin kuin maanantaina ja odotan samaa myös perjantailta.

Liettua-Suomi 0-7 (0-5)
13’ 0-1 Ella Koivu
21’ 0-2 Koivu
23’ 0-3 Koivu
24’ 0-4 Pinja Lönnqvist
30’ 0-5 Wilma Forsblom
51’ 0-6 Forsblom
68’ 0-7 Linda Räisänen

Suomen kokoonpano:
12 Kia Kekkonen 
2 Ella Koivu
4 Linda Räisänen
7 Pinja Eklund
8 Ada Kurjenniemi
10 Wilma Forsblom (C)
11 Eveliina Heinonen
16 Hilkka Koskinen ->> 65. 15 Aurora Harila 
18 Jenni Huttunen
19 Pinja Lönnqvist
20 Laura Hillberg ->> 41. 5 Ada Lindroth

Vaihdossa:
1 Sonja Ferm 
3 Miia Mansanthia 
6 Emma Korkalainen 
9 Viivi Ollonqvist
13 Armi Heikkilä 
14 Aada Nurmi 
17 Anna-Stina Simonen

www.palloliitto.fi