U16-maajoukkue tasapeliin Pohjois-Irlannin kanssa

12.9.2017

U16-poikien (2002) maaottelu Pohjois-Irlantia vastaan päättyi Jyväskylässä tasalukemiin 2-2. Suomen maaleista vastasivat Juho Ojanen ja Lassi Forss.

Ottelu siirtyi rankkasateiden vuoksi pelattavaksi Viitaniemen tekonurmelle. Ensimmäinen puoliaika oli vauhdikasta peliä ja varsin avointa sellaista.

Suomi meni ottelussa johtoon 31. minuutin jälkeen, kun Juho Ojanen onnistui viimeistelyssä. Ojanen leikkasi laidalta keskeen ja pamautti pallon Pohjois-Irlannin maalin alakulmaan.

Pohjois-Irlanti tuli tasoihin juuri ennen taukoa, kun Alberto Balde venytti Suomen verkkoa nopean hyökkäyksen päätteeksi.

Myös toisella puolikkaalla vauhtia riitti.

Balde onnistui maalinteossa uudemman kerran 69. minuutin kohdalla. Vahvan ottelun pelannut hyökkääjä näki tilaisuutensa tulleen ja pisti pallon verkkoon Suomen puolustuksen keskeltä.

Suomi ei tuosta hätkähtänyt vaan tasoitti pelin seuraavalla minuutilla. Vapaapotkun jälkitilanteesta pallo tuli Lassi Forssille ja Forss viimeisteli muutamasta metristä.

- Tällä tasolla tulee virheitä ja vastustaja rankaisee. Mutta nämä ovat sellaisia pelejä, joista on hyvä ottaa oppia, maajoukkuevalmentaja Stephen Ward totesi.

- Pojat huomasivat sen, mitä tällaisella tasolla pelaaminen vaatii. Paljon oli hyvää. Kokonaisuudessaan voisi sanoa, että lopputulos oli sellainen kuin tällaisen pelin jälkeen pitikin olla, Ward huomautti.

Suomi ja Pohjois-Irlanti pelaavat kaksoismaaottelun toisen osan torstaina.

Suomi-Pohjois-Irlanti 2-2 (1-1)
31. 1-0 Juho Ojanen
39. 1-1 Alberto Balde
69. 1-2 Alberto Balde
70. 2-2 Lassi Forss